Marija Mikić dugo se borila za potomstvo, a zbog zdravstvenog problema je, pre nego što je na svet donela ćerku, tri puta izgubila bebu. Kada je četvrti put ostala u drugom stanju, njen verenik Jovan Pantić spontano je dodelio ime naslednici.

"Budući da sam zbog trombofilije imala problema oko održavanja trudnoće, tri spontana su prethodila Đurđinom rođenju. Kada sam četvrti put ostala u drugom stanju i kada se trudnoća zadržala duže nego obično, Joca je u nekom trenutku od radosti prokomentarisao "Opa, Đurđa!" i to ime se zadržalo. Nikada nismo pričali o nekom drugom", ispričala je pevačica za magazin "Story".

Trombofilija je povećana sklonost ka nastanku krvnog ugruška ili tromba, zbog postojanja poremećaja u zgrušavanju krvi. Trudnoća je sama po sebi povezana sa pojačanim rizikom za trombozu jer organizam prirodnom hiperkoagulacijom sprečava pojačano krvarenje u trudnoći i nakon porođaja. Međutim, ukoliko žena ima urođenu tj. genetsku trombofiliju, sama bolest može dovesti do problema sa začećem i pojave spontanih pobačaja nakon začeća.

Otuda je pravovremena dijagnoza trombofilije važna informacija ginekologu i hematologu u preuzimanju preventivnih mera, kako bi se trudnoća i pored trombofilije iznela do kraja i zaštitili i majka i dete.

Marijin izabranik već je iskusan otac, budući da ima sina iz prvog braka, a Marija je priznala da je u početku odbijala pomoć svojih najbližih dok nije shvatila koliko joj je ona dragocena.

"S obzirom na to da on već ima sina od sedam godina, Vuka, odgajanje dece mu nije strano i jednako učestvuje. Istini za volju, ja sam bila ta koja je u početku odbijala pomoć jer sam želela sve sama da radim. Smatrala sam da je to dete moje i da ja treba da sam u svakom trenutku tu uz njega, da sam ga rodila sebi i da nije u redu da od drugih tražim usluge. To je trajalo sve do jednog dana kada je moja mama prespavala kod nas, a ja se uz njen doprinos naspavala", objasnila je Marija.

Kako kaže, majčinstvo ju je učinilo odgovornijom, a Đurđa je mirna i dobra beba, pa pevačici nije bio problem da ubrzo nakon porođaja počne polako da se vraća poslu i nastupima.

"Istog trena kada i Đurđa rodio se onaj osećaj o kome svi pričaju. Nisi više sam sebi najbitniji, imaš nekoga za koga živiš. Ranije sam se stalno sa drugaricom podvrgavala raznim tretmanima, pila tablete za mršavljenje, a sada sam po tom pitanju pažljiva i stalno se pitam šta ako mi se nešto dogodi, ipak jedno biće zavisi od mene. Mnogo je odgovornosti došlo sa majčinstvom. Đurđa je inače veliki mali car koji, iako ima nepuna tri meseca, već spava celu noć", zaključila je pevačica za pomenuti magazin.

Još fotografija Marije Mikić pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Marija Mikić na festivalu "Pesma za Evroviziju '22"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna