Kada je 2019. godine poblegla iz Dubaija u Veliku Britaniji, princeza Haja je istakla da strahuje za svoj život. Na bekstvo se odlučila nakon što je otkrila da je njen tadašnji suprug, šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum – multimilijarder i vladar Dubaija, premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i uticajni vlasnik trkačkih konja, oteo svoje dve druge ćerke – princezu Latifu i princezu Šamsu, koje su protiv svoje volje vraćene u Dubai.

Ona je azil potražila od kraljice Elizabete, a njihov razvod je najveći razvod u pravnoj istoriji Velike Britanije. Princeza Haja bint al-Husein, ćerka Huseina, bivšeg kralja Jordana, retko se pojavljivala u javnosti, a davala je ogroman novac na obezbeđenje jer se bojala bivšeg supruga koji je jedan od najmoćnijih ljudi na Bliskom Istoku.

Na ispraćaju kraljice Elizabete pojavila se u društvu brata, a kada je čula da je došao i njen bivši suprug napustila je sahranu.

Princeza Haja pobegla sa sahrane kraljice Elizabete
Profimedia 

Kako prenose strani mediji bojala se da bi njen bivši suprug sa kojim je i dalje u lošim odnosima, mogao da je kontaktira. Princezu Haju uplašilo je i to što je šeik Muhamed došao nenajvljen kod kralja Čarsa i tražio hitan sastanak. Navodno se boji da novi kralj neće hteti da je štiti kao što je to činila njegova majka, kraljica Elizabete Druga.

profimedia-0723898437.jpg
Profimedia 

Pogledajte još fotografija princeze Haje i šeika Muhameda u galeriji ispod.

Profimedia Princezea Haja i šeik Muhamed