Sahrana kraljice Elizabete je najveća sahrana u istoriji Velike Britanije. Na večni počinak najveću vladarku modernog doba ispratiće gotovo svi svetski lideri, i kako se očekuje, oko milion građana u centru Londona.

"Sahranu veka", kako su je opisali britanski mediji, pratiće, prema procenama, četiri milijarde ljudi širom sveta putem prenosa uživo.

Tokom sahrane poštuje se strogi protokol odevanja, a kraljica Ranija od Jordana pojavila se u društvu supruga - kralja Abudlaha. Njeno izdanje bilo je nemoguće ne primetiti, pa čak i odeći koja je namenjena iskazivanju tuge i poštovanja preminuloj kraljici.

Kraljica Ranija na sahrani kraljice Elizabete
Profimedia 

Ranija je dala i intervju u kom je istakla da je kraljicu Elizabetu izuzetno cenila.

"Za mene je ona bila kraljica sveta. Njena elegancija nije bila samo u načinu na koji izgleda, već je bila u načinu na koji je živela i na koji se ponašala prema drugim ljudima. Svakog je mogla da razoruža jer je znala da će svi osećati malo strahopoštovanja i panike prilikom susreta sa njom", rekla je jordanska kraljica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna