Poznato je da na britanskom dvoru postoje brojna pravila kojih moraju da se pridržavaju svi članovi porodice bez izuzetka. Strogo je određeno kako se vaspitavaju deca, šta se jede u kojoj prilici, a odabir garderobe je posebna priča. Tradicija nalaže da članovi kraljevske porodice moraju da se pridržavaju jednog pravila čak i kada se pakuju za godišnji odmor ili službeni put. 

Osim što moraju da imaju unapred spremljenu određenu odevnu kombinaciju za svaki događaj tokom službenog puta ili odmora, u njihovim koferima obavezna je i jedna crna kombinacija, ako se slučajno dogodi da neko od članova porodice umre.

Sahranu kraljice Elizabete mediji nazivaju sahranom veka, pa su i odevne kombinacije koje ćemo videti danas bržiljivo odabrane. Prema strogom protokolu odevanja crna garderoba je obavezna.

"Očekuje se da svi članovi kraljevske porodice nose crninu, uključujući i crne čarape za žene i diskretne ukrase na odeći. Od mlađih žena iz kraljevske porodice, Kejt, Megan, Sofi i Zare, očekuje se da nose crninu i da njihova odeća bude minimalistička, bez ukrasa, detalja, upadljivih broševa i ogrlica",  kaže kraljevski stručnjak Miranda Holder i ističe da su dijamanti zabranjeni, a da samo diskretan nakit, kao što su drago kamenje i biseri, dolazi u obzir.

Protokol odevanja na sahrani ELizabete II
Profimedia 

Kraljica Elizabeta je gotovo uvek nosila bisere, a u kraljevskoj porodici oni se nose i u toku perioda žalosti.  I Kejt Midlton i Megan Markl se ispoštovale protokol odevanja za sahranu kraljice Elizabete, a nakitom su joj odale posebnu počast.

Kejt je ponela bisernu ogrlicu koja je bila deo lične kolekcije kraljice Elizabete II, a uz nju je uparila minđuše sa dijamantima i biserima koje su nekada pripadale princezi Dajani.

Megan Markl nosi biserne minđuše koje je dobila na poklon od kraljice Elizabete prilikom dolaska u kraljevsku porodicu.

Pogledajte još fotografija sa sahrane u galeriji ispod.

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete II

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna