Dejvida Bekama rastužila je smrt kraljice Elizabete, a na dan kada je preminula on se oglasio na društvenim mrežama.

"Kakav izliv ljubavi i poštovanja videli smo za platinasti jubilej za njen život u službi. Koliko se danas svi osećamo devastirano pokazuje šta je ona značila ljudima u ovoj zemlji i širom sveta. Koliko nas je inspirisala svojim vođstvom. Kako nas je tešila kada su bila teška vremena. Do svojih poslednjih dana služila je svojoj zemlji dostojanstveno i graciozno. Ove godine bi znala koliko je voljena. Moje misli i molitve su sa našom kraljevskom porodicom", napisao je Bekam koji se sada poslednji put oprostio od kraljice. Naime, fudbalski as je stajao u redu 13 sati kako bi odao počast preminuloj vladarki. Za britanske medije je otkrio da nije želeo da bude privilegovan i da je proveo noć kao i svi drugi koji su čekali, uz sendviče, kafu i krofne.

''Ovaj dan će uvek biti težak dan. Naše misli su sa porodicom, veoma je posebno čuti sve priče od ljudi ovde. Najposebniji trenutak za mene je bio da dobijem svoj Orden Reda Britanske imperije. Sa sobom sam poveo baku i dedu koji su bili veliki rojalisti. Imao sam toliko sreće da sam imao nekoliko takvih trenutaka u životu da budem u blizini Njenog Veličanstva. To je tužan dan, ali dan za pamćenje.'', izjavio je za BBC.

Kada je konačno stigao do kovčega, Dejvid je skinuo kapu, nakratko zastao i poklonio se kraljici.

 "Mislio sam da će dolaskom u 2 ujutro biti lakše da se dođe do kraljičinog kovčega, ipak pogrešio sam", rekao je Dejvid koji je veliki poštovalac kraljevske porodice.

"Njeno Veličanstvo je značilo toliko na mnogo različitih načina. Mogu da govorim u svoje ime jer sam je toliko puta sreo tokom svoje karijere. Svaki put kada smo stajali tamo i nosili one majice Tri lava, a ja sam imao svoju traku i pevali 'Bože, čuvaj našu kraljicu'– to je bilo nešto što nam je toliko značilo. Svaki put kada smo to uradili, bilo je nešto posebno", rekao je Dejvid koji je pokušao da ostane neprimećen. Međutim, kada su okupljeni primetili da je fudbalski as pristutan, morala je da reaguje policija.

Pogledajte još fotografija Dejvida Bekam u galeriji ispod.

Profimedia Dejvid Bekam se oprostio od kraljice

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna