Kornelije Bata Kovač, jedan od najpoznatijih srpskih kompozitora, ženio se dva puta. Sa prvom suprugom Spomenkom Kovač dobio je naslednice Aleksandru, Kristinu i Anju, a nakon razvoda, a potom i Spomenkine smrti, oženio se drugom suprugom Snežanom, sa kojom je ostao do kraja života.

Pre nego što su dobili treću ćerku, Spomenka i Kornelije jedno vreme su sa Aleksandrom i Kristinom živeli u Engleskoj, a taj period za njih nije bio lak.

"Anja još nije bila rođena, Spomenka i ja smo otišli u Englesku sa malom Kristinom i Aleksandrom. Nismo imali nigde nikog, bili smo potpuni stranci tamo. Samo onog ko je tamo preko 30 godina možda prihvate kao svog, inače ste tamo uvek stranac. Ipak, ja sam uspeo tamo da dođem do muzičara koji su sarađvali sa najvećim imenima, i radio sa njima nešto. Radio sam demo za Pola Makartnija što on nije ni znao, međutim, supruga nije imala strpljenja već je želela da se vratimo kada je trebalo da deca pođu u školu", ispričao je kompozitor svojevremeno u emisiji "Iz profila".

Kada su odrasle i počele i same da se bave muzikom, njegove naslednice Aleksandra i Kristina često su se suočavale sa komentarima da im je karijere obezbedio slavni otac, dok se njihov trud osporavao. Međutim, Kornelije je istakao da je istina bila potpuno drugačija a da, kada je o novcu reč, komentari nisu bili ni blizu realnog stanja.

"Pričali su da sam bogati tata i da sve radim umesto njih, da pišem i komponujem za njih. Ćerka mi i danas kaže da kada se negde povede razgovor o meni misle da sam neki bogataš. Smejali su mi se kad sam jedne godine u intervjuu za jedan časopis rekao da nemam novca da vodim decu na more. Ako bi se gledalo po hitovima koje sam mogao da imam u inostranstvu, verovatno bih bio relativno bogat, ovde nije baš tako", iskren je bio Bata Kovač.

I dok su Aleksandra i Kristina nastavile očevim stopama i izabrale muziku kao životni poziv, sa najmlađom Anjom to nije slučaj.

"Nije lak posao za ženske osobe, tog mišljenja sam bio. Nagovorio sam je da upiše produkciju jer sam bio siguran da će sa tim naći dobar posao na televiziji, radiju ili u agenciji. I bio sam u pravu, super joj ide, ima sve desetke", ispričao je tada Kovač, isitčući da je ponosan na sve tri ćerke, koje su ostvarile izuzetne karijere.

Podsetimo, proslavljeni kompozitor Kornelije Kovač preminuo je juče u 81. godini u Beogradu. Još njegovih fotografija pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Stefan Tomašević, ATA / Antonio Ahel Kornelije Kovač

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna