Kralj Čarls III (73), koji je seo na britanski tron nakon što je prošlog četvrtka, 8. septembra, preminula kraljica Elizabeta II, od 2005. godine je u braku sa Kamilom Parker Bouls (75), ali njihova ljubav traje mnogo duže.

Prema pojedinim navodima, Čarls i Kamila upoznali su se 1971. godine, a u decenijama koje su usledile pratile su ih brojne kontroverze. Njih dvoje su navodno vrlo brzo nakon upoznavanja postali dobri prijatelji, a potom su počeli i da se zabavljaju. Kao par su se zajedno pojavljivali na raznim događajima, a Čarls ju je upoznavao i sa članovima kraljevske porodice.

Međutim, početkom 1973. godine, Čarls je postao član Kraljevske ratne mornarice i ukrcao se na prekookeanski brod, zbog čega su vezu stavili na pauzu. Ubrzo po Čarlsovom povratku usledio je raskid, a Kamila se potom verila sa svojim bivšim dečkom - Endruom Parkerom Boulsom, sa kojim je dobila ćerku Lauru i sina Toma. Kako su navodili strani mediji, u jednom od pisama koje je Čarls nakon toga napisao lordu Mauntbatenu, ujaku svog oca princa Filipa, on je opisao svoju tugu tako što je naveo: "Pretpostavljam da će osećaj praznine jednom proći."

Čarls je, s druge strane, 1977. godine sreo Dajanu Spenser kojom se oženio 1981. i sa njom dobio sinove Vilijama i Harija. Godine 1986. počele su da kruže glasine da je Čarls obnovio vezu sa Kamilom, dok su oboje bili u braku, te je ona stekla epitet omražene ljubavnice koji je prati i danas.

princ čarls i lejdi di
Profimedia Čarls i Dajana

1993. godine u javnosti su objavljeni transkripti privatnih razgovora Čarlsa i Kamile, što je izazvalo jedan od najvećih skandala u britanskoj kraljevskoj porodici, čime je potvrđena njihova veza. Čarls nije hteo da prizna vezu sa Kamilom, pa je 1994. za "Njujork tajms" rekao: "Ona je bila prijateljica jako dugo, i biće moja prijateljica još dugo". Kamila je 1995. podnela zahtev za razvod braka od Endrua, a Čarls se razveo godinu dana kasnije.

"Bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva", rekla je i sama princeza Dajana 1995. u intervjuu za "Bi-bi-si". Dve godine kasnije Dajana je stradala u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Veliki preokret dogodio se kada je kraljica Elizabeta II 2000. godine pozvala Kamilu na proslavu 60. rođendana grčkog kralja Konstantina u Čarlsovoj rezidenciji. Prvi javni poljubac Kamile i Čarlsa dogodio se 2001. godine, a 9. aprila 2005. su se venčali.

Venčanje je održano u Vindzoru, a kraljica Elizabeta II nije prisustvovala samoj ceremoniji sklapanja braka, već se pojavila kasnije, na svečanom prijemu, i održala zdravicu.

"Uspešno su savladali sve prepreke i ponosna sam što mogu da im čestitam. Moj sin je miran i siguran sa ženom koju voli", rekla je tada kraljica.

Venčanje je bilo skromno i daleko manje glamurozno od onog koje je Čarls imao sa Dajanom, a prema navodima britanskih medija, Kamila i danas pati zbog toga.

Dolaskom kralja Čarlsa III na presto, Kamila je dobila titulu "kraljica supruga".

Još fotografija Kamile i Čarlsa pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Udajom za princa Čarlsa konačno krenula na put ka britanskom prestolu!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna