Iako će u novembru proslaviti 93. rođendan, Mira Banjac aktivno snima nove projekte i ne prestaje da radi. Posao je, kako kaže, ispunjava, pa joj snimanja ne padaju teško, već u njima uživa.

Tako je proslavljena glumica prethodnih nekoliko dana zbog obaveza boravila u Crnoj Gori, gde je u Tivtu trebalo da se ukrca na avion za Beograd. Međutim, njen let je odložen, a sledeći je morala da čeka četiri sata, piše "Informer".

Tu nije bio kraj Mirinim mukama, budući da je, prema navodima pomenutog lista, tokom čekanja glumici u jednom momentu pozlilo. s obzirom na to da je bilo još odloženih letova, aerodrom je bio pun ljudi, pa glumica u jednom trenutku nije imala gde da sedne.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / Televizija srpske dijaspore 

"Gledala sam sramotnu scenu! Mira nije imala gde da sedne. Svi su gledali ženu od 92 godine kako stoji i niko nije hteo da joj ustane. Pa i da nije legenda kakva jeste, trebalo je da joj ustupe mesto. Na kraju joj je ustala neka žena sa detetom. Ona joj je dala flašicu sa vodom da dođe sebi. Tek tada je Mira skinula šešir i uzela lepezu da se rashladi", ispričao je izvor pomenutog medija.

Glumica se, inače, u prošloj, trećoj sezoni, pridružila ekipi popularne serije "Igra sudbine", a rad na ovom projektu čini je veoma srećnom, a među kolegama se oseća kao među članovima porodice.

Mira Banjac
Youtube / Printscreen / TV SHOWS 

"Postala sam deo ekipe od treće sezone. Scenarista Žarko je insistirao i želeo je da me vidi u svom timu. Rekla sam mu da ne znam da li mogu da se obavežem na tako dugačke staze, s obzirom na moje godine. Tada mi je rekao da on garantuje da su to dugovečne godine i da će to trajati. Prijatno mi je da snimam “Igru sudbine”, jer ja moram da radim. Prvo, ne jurim nikakvu slavu, ni pare, ali ja moram da se osećam da sam korisna. Moram da budem i sa tom mojom glumačkom porodicom, sa kojom sam celog života bila. Kada je moja mama umirala i kada su me pitali šta ću sada da radim jer je moj sin Brana bio mali, ja sam rekla da će mene čuvati glumci. Uvek sam smatrala da su oni moja porodica. Nikada se nisam zamerila nikome i sve je prošlo u lepom prijateljstvu. Gotovo neverovatno je koliko je moja glumačka sudbina prošla sjajno, a koliko je privatni život imao ponora, velikih oscilacija i mojih velikih nesposobnosti za život. Ali sve se to prebrodi. Kada imate snagu i cilj onda kažete: 'Ovo sada traži moju snagu, traži moje osvešćenje i to moram da izguram sama'. Sve drugo imate oko sebe u pozorištu, na filmu, imate dobre ljude i nekako je to uvek zajedničko stvaralaštvo koje se podeli na lep način", rekla je Mira Banjac nedavno za "Blic".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna