Predstavu "Tramvaj zvani želja" već je imala priliku da vidi publika na Brionima, a sada će biti izvedena i na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Branka Katić u pomenutoj predstavi po komadu američkog pisca Tenesija Vilijamsa, u režiji Lenke Udovički, tumači antijunakinju Blanš i priznaje da joj nije bilo lako da uđe u ovu ulogu.

Blanš je rođena i odrasla s privilegijama, a onda je u jednom trenutku zbog porodičnih dugova sve izgubila, a Branka je sada otkrila kako se osećala dok je ulazila u njen lik.

"Najviše sam se plašila da ću da poludim, jer sam po šest sati bila u njenoj koži. Tenesi Vilijams kaže da u radu treba ići do kosti i krvi, i mi smo to uradili. Shvatila sam da moram da se vratim u vodu i odradim to kako treba. Lenka nas je bez greške, neumoljivo vodila. Posle izvođenja ove predstave osećam se kao da je tramvaj prešao preko mene", otkrila je glumica za "Kurir".

Branka Katić se plašila da će da poludi dok je spremala ulogu
ATA / Antonio Ahel 

Kada je dobila scenario, uloga u ovom projektu ju je, priznaje, u prvi mah uplašila.

"Uplašila sam se kad sam pročitala scenario. Nikada nisam igrala tako veliku ulogu u pozorištu. Kad snimaš seriju i film, uvek ima više dublova i neko radi montažu, uvek će ti neko pritrčati u pomoć. U pozorištu ste samo vi, publika i vaši partneri. Kada tada napraviš falš notu, sledeće što napraviš će definisati ono što si radio pre toga. Imala sreće da radim s Lenkom Udovički. Ona me zna od mojih početaka, a Rade Šerbedžija je bio moj profesor glume, te sam imala slobodu da se prepustim kako bih dočarala emociju. Uloga je zahtevna. Blanš je duboko nesrećna zbog okolnosti koje su je zadesile i pokušava da se spase", iskrena je bila Branka, koja je otkrila i da je tokom rada na ovoj predstavi i sama prolazila kroz teške trenutke, te da je od svoje junakinje naučila da je najvažnije biti hrabar.

Branka Katić se plašila da će da poludi dok je spremala ulogu
ATA / Antonio Ahel 

"Tokom procesa stvaranja jedno jutro sam se probudila i plakala, pre nego što bih se i setila ko sam, gde sam i zbog čega plačem, a onda sam rekla sebi da i Blanš to radi. U tom momentu sam pokušala da se prisetim kako ona obriše suzice, malo se našminka, obuče lepu haljinu i pravi se da je sve u redu. Blanš je hrabra, ali je u dubini nežna i saosećajna, a svet je previše surov prema takvim ljudima i zbog toga na neki način razumem njeno stanje", zaključila je glumica za pomenuti list.

Još fotografija Branke Katić pogledajte u galeriji ispod.

Promo, Youtube / Printscreen / NOVA S Branka Katić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna