Voditeljka i spisateljica Vesna Dedić danas je majka odrasle devojke, dvadesetjednogodišnje Lenke, ali se rado priseća dana kada je njena naslednica išla u osnovnu školu.

Budući da je danas počela školska godina, Vesna je evocirala uspomene na period kada je njena ćerka bila u tom uzrastu, te dala jedan savet svim roditeljima.

"Nemojte od dece da pravite trofeje vašeg savršenog i ambicioznog roditeljstva. Pevajte svakog dana dok ih vozite i vraćate iz škole, jer radost i bliskost su važnije od petica u đačkim knjižicama. Svojoj ćerki sam kao ulog za bezbrižnost zabranjivala da ima sve petice, da bi na vreme shvatila da ne mora da bude najbolja da bi bila srećna i voljena", napisala je voditeljka na društvenim mrežama i poželela svoj deci srećan početak nove školske godine.

Vesnina naslednica Lenka, je, inače, nakon studija u Amsterdamu školovanje nastavila u Americi. Ona će narednih pet godina pohađati doktorske studije iz biofizike u Los Anđelesu, a voditeljka ne krije koliko je ponosna na nju.

Iako Lenka ne voli da je mama pominje u medijima, Vesna je jednom prilikom govorila o tome na koji način ju je vaspitavala.

"Ćerka mi je zabranila da pričam o njoj, ali mogu da kažem da sam zaista zadovoljna majka. Lenki sam za svaki rođendan poklanjala više slobode i više poverenja jer je dokazivala da sam u pravu kada tvrdim: Ne vaspitavaju se ženska deca tako što im govoriš šta sve devojčica ne sme, već govoriš šta sve može. Umesto zabrana treba dati slobodu. Upotreba slobode je veća odgovornost od poštovanja zabrana. Poštovati zabrane mogu i glupaci, a da ne iznevere onog ko im je dao slobodu samo mudri i oni koji istinski vole", otkrila je svojevremeno Vesna.

Još fotografija Vesne Dedić pogledajte u galeriji ispod.

Youtube/Mondo, Instagram / dedicvesna Vesna Dedić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna