recšto je već duže vreme njen običaj, za koji kaže da joj uopšte ne pada teško.

Kako je jednom prilikom izjavila, samo prvi post joj nije bio baš lak, ali posle njega joj to nije problem. Njeni razlozi su religijske prirode, a činjenica da joj svaki post godi zdravlju i liniji su samo "usputna" korist.

Sinoć je dozvolila svojim obožavaocima da zavire u njen "tanjir" i našalila se sa svojim društvom. Pevačica je pokazala kako uživa u kratkom predahu posle brojnih nastupa i večeri na obali mora. Sa jelovnika je odabrala ostrige - školjke poznate po tome što su vrlo zdrave, a priča se da deluju kao afrodizijak.

"Šta to radiš, Ceco", čuje se na snimku, a pevačica odgovara uz osmeh: "Jedem ostrige koje su afrodizijak, tako da ne smeš da ih jedeš, samo ja smem da ih jedem."

Ova delikatesna namirnica se smatra i veoma dijetalnom - u 100 grama, koliko obično ima 10 komada, nema više od 70 kalorija. Međutim, nije jeftina - na Kipru, recimo, koji ima daleko niže cene morskih plodova od drugih turističkih zemalja u Evropi, deset komada kamenica košta oko 40 evra. 

ostrige.jpg
Shutterstock  

Pritom, one se "računaju" samo kao predjelo. Ove školjke su veoma bogate značajnim mineralima, kao što je cink, ali ne sme se preterivati sa količinom, jer se može ugroziti ravnoteža drugih vitamina i minerala u organizmu.

Takođe, veoma je važno da ostrige budu uzgajane u čistoj vodi, jer eventualne greške i zagađenja mogu da dovedu do opasnih virusnih infekcija prenosivih na ljude, sa čak fatalnim posledicama. 

Konačno, svaka ostriga mora biti živa u trenutku kad se servira, inače je takođe, opasna po zdravlje. Jedu se prelivene sokom od limuna.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna