Sofija Loren imala je sreću da pravu ljubav pronađe kada je imala samo 16 godina. Kraj čoveka svog života provela je pola veka, a njihova ljubav je imala brojne prepreke.

Italijanska glumica danas ima 87 godina i ne trudi se da izgleda mlađe. Živi na obali Ženevskoj jezera i zahvalna je na svakom novom danu. Sofija Loren se ne pojavljuje često u javnosti. Izuzetak je napravila 2017. godine kada je prisustvovala humanitarnom događaju u Moskvi, a o sebi nerado govori. "Moj život nije kao u bajci. Bolno mi je da pričam o mnogo stvari", rekla je jednom prilikom legendarna lepotica čiji život je obeležila velika ljubav.

Sofijina majka, Romilda Vilani, koja je u mladosti pobedila na takmičenju za najbolju dvojnicu Grete Garbo imala je glumačke ambicije, ali su je roditelji sprečili da napravi filmsku karijeru. Da odustane doprinela su i brojna emotivna razočaranja, a svoje snove rešila je da ostvari preko ćerke. Naslednicu je prijavila za izbor za Mis Rima, a napori nisu bili uzaludni - Sofija je odnela pobedu. Pravi preokret u njenom životu dogodio se godinu dana kasnije, kada ju je u jednom kafiću primetio, već poznati reditelj Karlo Ponti. Poslao joj je poruku preko konobara, a kako je posle ispričao, odmah je osetio njenu neverovatnu harizmu i bilo mu je jasno da će se dopasti kameri. Jedino nije znao da će se on u nju ludo zaljubiti - on je imao 38, a ona  22 godine manje. Karlu se pripisuje početak Sofijine karijere. Zahvaljujući njemu počela je da se bavi glumom i uči engleski. On je uticao na nju da promeni ime i obezbedio joj je brojne filmske uloge.

Sofija Loren i Karlo Ponti ljubavna priča
Profimedia 

Karlo je podneo zahtev za razvod braka od svoje prve žene Đulijane, sa kojom je imao sina, a Sofiju je oženio 17. septembra 1957. godine.

Ubrzo  je katolička crkva optužila Karla za bigamiju i ispostavilo se da mu brak sa Sofijom neće biti priznat. Par je bio primoran da anulira brak, što su i uradili 1962. godine. Pisali su peticije papi, i više od deset godina vodili život i izganstvu, sve dok nisu uzeli francusko državljanstvo. Njihov brak je priznat tek 1966. godine.

Sofija Loren i Karlo Ponti ljubavna priča
Profimedia 

"Pretili su mi eksksomunikacijom, paklom jer sam se zaljubila u čoveka čiji je brak odavno pre toga bio okončan. Želela sam da mu budem žena i da mu rodim decu.. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo bili i zvanično priznati par, međutim javnost nas je nazivala grešnicima i bludnicima. Na medenom mesecu sam satima plakala", rekla je jednom prilikom glumica koja je godinama pokušavala da postane majka. Kada je najzad zatrudnela u 35. godini učinila je sve da se zaštiti od stresa. Zabranila je sebi da gleda televiziju, javlja se na telefon i svih 9 meseci je živela sa čepićima za uši da nijedan zvuk nije mogao da je uplaši. Pored nje su bili samo Кarlo Ponti i Ines Bruča, lični sekretar i verni asistent.

Par je dobio dvoje dece, sinove Karla Džuniora i Eduarda. U braki su ostali sve do Pontijeve smrti, 10 januara 2007. godine.

Pogledajte još fotografija Sofije Loren i Karla Pontija u galeriji ispod.

Profimedia Sofija Loren i Karlo Ponti

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna