Ova godina za Nikolinu Pišek bez sumnje je najteža do sada. U maju ove godine ostala je bez supruga Vidoja Ristovića koji je iznenada preminuo, zatim je njegov otac Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otpočeo medijski rat sa njom, a onda su usledili zdravstveni problemi Nikolinine majke.

Voditeljka je sada javno podelila sa čim se sve susrela poslednjih nedelja, kao i kroz kakvu borbu je prošla njena majka, koja je iznenada završila u bolnici u Zagrebu.

"Moja majka mogla je da plati glavom. Pre više od tri nedelje dovedena je u hitnu u KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Zaposleni su se, sasvim ispravno, fokusirali na potencijalno terminalno i akutno stanje - krvarenje u mozgu. Eliminisano je. Pacijent je poslat kući. No, stanje moje majke se pogoršava. Jedva prepoznaje mene i brata, i to je otprilike to", počela je Nikolina svoju ispovest.

"Primaju me u hitni prijem, objašnjavam da je imunokompromitovani bolesnik koji je u kratkom vremenu doživeo više ozbiljnih stresova - smrt supruga i zeta, medijski teror koji mene i nju posredno skrnavi po medijskom blatu, uprkos nepostojanju nijednog iskaza s moje strane. Srećom, tu priča dobija novi obrt. Barem za moju majku. Majku u teškom stanju smeštaju na KBC Rebro, u rekordnom roku rade sve analize, pokreće se ceo složeni dijagnostički aparat - bez ikakvog traženja veze ili protekcije. Sumnja se na ishemijski moždani udar, na autoimuni proces, na promene usled epileptičnog napada, na meningitis ili encefalitis - moja majka dobija logopeda koji radi s njom u bolnici", napisala je dalje voditeljka.

Nikolina je zatim dodala da je ustanovljeno da je dijagnoza njene majke bila virusni encefalitis, i zahvalila se čitavom osoblju zagrebačke bolnice.

"Da skratim priču, divno i profesionalno osoblje Neurologije 4 predvođeno u ovom slučaju izuzetno predusretljivom i stručnom dr Petrom Nimac uradilo je sve i u pravo vreme da moja majka, nakon preležanog virusnog encefalitisa, u najkraćem roku napusti bolnicu. Ovaj poduži tekst je moja zahvalnica svima koji su učestvovali i svojom stručnošću i znanjem pomogli, saosećanjem olakšali, pa čak i brisali suze kad je trebalo. A trebalo je… Ovo je tekst o tome da nije sve crno, da profesionalizam i želja za praktikovanjem Hipokratove zakletve postoji, da nema generalizacije krivice i da izvrsnost treba pohvaliti i nagraditi", završila je Pišek.

Neke od fotografija Nikoline Pišek iz prethodnog perioda pogledajte u galeriji ispod.

Amir Hamzagic/ATAImages, ATA / Antonio Ahel Nikolina Pišek nakon smrti supruga Vidoja

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna