Kada je pre dve godine čitav svet bio u karantinu, na samom početku pandemije korona virusa, mnogi umetnici teško su se nosili sa činjenicom da im je onemogućeno da rade svoj posao.

Među njima je i glumac Miloš Timotijević, koji je priznao da je tada odlučio da potraži stručnu pomoć.

"U početku nisam osećao tu vrstu pritiska, ali se on s vremenom pojačavao i krenuo 'da me radi'. Inače, nisam čovek koji voli da se izoluje, osim ako mi nije neophodan mir pa to uradim svesno. Zabrane koje smo imali tokom lokdauna bile su stvarno strašne, nisam mogao ništa da radim, a pošto sam slobodan umetnik, to je pritisak i teskobu dodatno pojačalo. Kad se sve nagomilalo, da ne bih pukao, odlučio sam da poslušam savete prijatelja i potražim stručnu pomoć. Intenzivno sam odlazio na terapije dve godine. Sada to činim periodično, kad osetim potrebu. Zanimljivo je da terapije ne mogu da budu kontraproduktivne, one samo ne moraju da budu produktivne. To zavisi od vas i vaše želje da uradite za sebe nešto dobro. Ako imate istinsku želju, pomoći će vam, a ako je nemate, verovatno ćete samo gubiti vreme", iskreno je ispričao glumac za magazin "Gloria".

Pored odlazaka na seanse, Miloš Timotijević opušta se u vožnji automobilom, uz omiljenu muziku.

"Možda najteži deo našeg posla jeste da ulogu ne poneseš kući. Reset posle predstave je veoma bitan, ali je često teško vratiti se samom sebi. Ponekad mi je potrebno da se posle jakih, dinamičnih uloga, posebno kad su u pitanju negativci, vozim po gradu sat-dva i glasno slušam muziku kako bih se očistio i došao kući normalan", priznao je umetnik.

Iako se glumci trude da održe distancu sa likovima koje tumače, to im, objašnjava Miloš, ne polazi uvek za rukom.

"Postoje likovi koji me znatno promene privatno. Što si bliži liku, više se i sam menjaš, želeo ti to ili ne. Ukoliko je distanca od lika koji tumačim veća, manja je mogućnost da utiče na mene. Imao sam taj doživljaj sa ulogom u seriji “Besa”, koju radim od 2018, i onom u filmu “Vlažnost” za koji sam se spremao više do godinu i po dana. Ulazak u karakter koji je potpuno drugačiji od tvog ume da zbuni telo jer moraš da obiđeš čitav krug da bi došao do prirodnog i jednostavnog rešenja. A usput napraviš i gomilu grešaka. To mi se posebno događa u pozorištu. Da bih se resetovao i vratio sebi, odlazio sam redovno na psihoterapije", zaključio je Miloš Timotijević.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna