Branka Cvejića su na večni počinak ispratili brojni članovi porodice, prijatelji i kolege.

Među glumačkim imenima koja su došla da se poslednji put oproste od čuvenog Baneta Bumbara bili su Svetlana Ceca Bojković, Svetislav Bule Goncić, Isidora Minić, Anita Mančić, Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Tihomir Stanić, Ivan Mihailović, Milan Marić, Vaja Dujović, Branka Petrić, Radovan Vujović i mnogi drugi.

Brankovi naslednici, sin Žarko i ćerka Bojana, smoli su snage da se na očevoj sahrani obrate prisutnima, a emotivni govori kojima su se oprostili od voljenog oca dirnuli su i rasplakali sve prisutne.

Branko Cvejić preminuo
ATA / Antonio Ahel 

"Pamtim kada me je tešio kada mi je umro deda, to mi je bio prvi susret sa smrću, koji mi je on ulepšao. Umeo je da se zeza, da deli savete, voleo je život do poslednjeg dana i pronalazio mu smisao. Ostao je žal. Bio je čvrst oslonac i stena u moru kada talasi postanu preveliki. Nedostajaćeš. Ostaju njegova dela i sećanja na njega, to neka nam bude pouka. Slava mu", rekao je Brankov sin Žarko, prenosi "Blic".

Glumčeva naslednica Bojana istakla je po čemu će najviše pamtiti oca.

"U trenutku kada je otišao, preplavile su me emocije zbog reči njegovih bliskih ljudi, zbog kojih sam shvatila koliko je Branko bio voljen. Za nas je on, i posle svojih dobrih i loših uloga, bio samo otac. Ja ću sad navesti dve ili tri stvari o mom tati, koje bih volela da upamtim. Nedostajaće mi ljubav koja se sastoji u tihom davanju bez naplate i računa. Davanje za tatu je značilo dati sve što se može zamisliti i ostvariti u okviru sopstvenih granica, mada ponekad i preko fizičkih granica, jer 'vas dvoje ste naša deca, vi ste deo našeg tela'. Tako su nam oba roditelja govorila. Kada sam otišla iz Beograda, dao mi je podršku rečima 'uvek imaš gde da se vratiš'. Odavao je utisak da za svaki problem postoiji rešenje samo ako zadržimo radost. Voleti život, a on je voleo život, znači voleti mladost i mlade ljude, 'mlade majmune', govorio je ironično o nama, ali i mladim glumcima koje je susretao na probama. Divio im se. Uživao je u ironiji. Od njega sam naučila da je gnev koristan teatralni efekat, ako imaš željeni učinak, zato je ljutnja kod njega bila pozorišna iluzija koja će proći. Govorio je da je život isuviše kratak da bismo se držali spiska zamerki drugim ljudima. Umeo je i da zaboravi i da oprosti. Tata je sa probe završio na intenzivnoj nezi. Tata, bio si tih, do kraja svoj kada si nestajao, a mi nismo verovali. Teško nam je da se suočimo sa nadolazećom prazninom i strahom nestanka tvoje lakoće i duhovitosti", glasio je Bojanin govor.

Još fotografija sa sahrane Branka Cvejića i ko se sve od kolega oprostio od slavnog glumca, pogledate u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Kolege na sahrani Branka Cvejića

Podsetimo, proslavljeni srpski glumac Branko Cvejić preminuo je 26. jula 2022. godine, u 76. godini života. On se prethodno neko vreme lečio u Kliničkom centru Srbije, gde su lekari vodili borbu za njegov život nakon komplikacija sa debelim crevom i vodom u plućima.

Glumac je u bolnicu smešten nakon što mu je iznenada pozlilo na probi.

Branko Cvejić rođen je 25. avgusta 1946. godine i bio je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je bio stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Branko Cvejić preminuo
ATA / Antonio Ahel 

Bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 2002. do 2011. godine. Kao gost je igrao u Ateljeu 212 i Zvezdara teatru.

Branko je iza sebe ostavio suprugu, sina Žarka i ćerku Bojanu, kao i unuku.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna