Ljiljana Dragutinović (70) tokom karijere duge gotovo pet decenija ostvarila je brojne uloge u pozorištu, na filmu i na televiziji, o čemu je u javnosti uvek radije govorila nego o svom privatnom životu.

Glumica iza sebe ima jedan brak - sa novinarom i predsednikom FK Partizan Miloradom Vučelićem, koji se završio razvodom, ali su bivši supružnici zbog dece ostali u korektnim odnosima.

Ljiljana je sa Miloradom dobila ćerku Anu i sina Branislava, a naslednica je, poput majke, izabrala umetnost za životni poziv.

Ana Vučelić je pozorišna rediteljka, svojevremeno je u medijima povezivana sa glumcima Sergejem Trifunovićem i Draganom Mićanovićem, a danas je udata za crnogorskog reditelja Veljka Mićunovića sa kojim ima dva sina.

"Moja Ana je završila fakultet od kojeg se moglo lepo zarađivati, ali ona je htela pozorište. Kada je krenula sa drugaricama da ide u pozorište bilo je 'ide da gleda', ali kada je krenula sama, znala sam da nema spasa", rekla je svojevremeno Ljiljana Dragutinović za medije.

Glumica je govorila i o tome kakav je osećaj biti baka.

"Prelep, unuče vas vrati u ono vreme kada su vaša deca bila mala i tada nastupa posvećenost i potreba da mu sve bude potaman. Sad imam mogućnost da uživam u njemu, a ne samo da zarađujem, kako je bilo dok su odrastali Ana i Branislav. Kada sam s njim, potpuno podetinjim, jurimo se, čučimo na podu i šetamo", ispričala je ona ranije, kada je dobila prvo unuče.

Baš kao ni Ana, ni Branislav Vučelić, Ljiljanin sin, ne voli javno da se eksponira. Međutim, pre dve godine ipak je dospeo u žižu interesovanja, kada je otkriveno da je u vezi sa voditeljkom Marijom Kilibardom.

udaje se Marija Kilibarda
Instagram/Marija Kilibarda Marija Kilibarda i Branislav Vučelić

Njih dvoje i dalje uživaju u svojoj ljubavi, šuška se da je u planu i venčanje, a Ljiljana je jednom prilikom rekla da je oduševljena snajkom.

"Ona je tako prirodna, divna, ja bih se začudila da se nekome ovakva osoba ne sviđa. Ona je jedna čarobnica. Ona sve nas začara dobrom energijom. Onakva kakva je na televiziji, takva je i privatno", rekla je glumica o Mariji Kilibardi.

Ljiljana Dragutinović svojevremeno je govorila i kako reaguje na to što se mediji interesuju za život njenih naslednika.

"Meni to ne smeta, ali njima verovatno nije svejedno. Oboje su odrasli ljudi. Ja sam njih vaspitavala donekle, a odnekle vaspitavaju oni mene, i to je normalno. Trudim se da ne ličim na svoje roditelje i da od silne brige ne postanem dosadna. Kada sam bila mala, razmišljala sam: 'Ma, samo vi pričajte, ja teram po svom.' Tako verovatno i moja deca razmišljaju. Moramo imati sluha za svaku novu generaciju koja dolazi. Poštujem svoju decu, osluškujem ih i, verujte mi, prosto istražujem koji bi trenutak bio najpovoljniji da im nešto kažem", rekla je ona tom prilikom.

Ljiljana Dragutinović je glumu diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Na sceni Pozorišta "Atelje 212" igra od 1973. godine, a stalni član je postala 1976. godine. Sa Petrom Božovićem je dobila nagradu za glumački par godine na filmskom festivalu u Nišu za uloge u televizijskoj seriji "Više od igre" 1978. godine. Dobitnica je Sterijine nagrade za ulogu Vinke Kromberg u predstavi "Slike žalosnih doživljaja" 1981. godine, a pripao joj je i Zlatni ćuran za životno delo glumcu komičaru, 2019. godine.

Još fotografija Ljiljane Dragutinović pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Ljiljana Dragutinović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna