Bujna, crna kovrdžava kosa je ono po čemu je Lidija Vukićević prepoznatljiva od samog početka karijere.

Sa kovrdžama se glumica "borila" još u detinjstvu, a jednom prilikom šokirala je svoju majku kada je u potpunosti skratila kosu.

"Kada sam bila klinka, sedeli smo za ručkom i mama mi kaže 'hajde više uradi nešto sa tom kosom', i ja odem u kupatilo i ošišam se do glave. Kad me videla, žena se šokirala, nije mogla da veruje šta sam uradila", ispričala je glumica za "Svet".

Uskrs u domu Lidije Vukićević
Youtube/Printscreen/Suzanin izbor 

Lidiji je bila velika želja da na početku karijere glumi partizanku, ali ju je upravo kosa sprečavala u tome.

"Kada sam počinjala karijeru bili su aktuelni partizanski filmovi i ja sam jako želela da glumim partizanku, ali nisam mogla jer mi je kosa prebujna i ne bi mogla se splete u kike", otkrila je ona jednom prilikom.

Iako je kasnije tokom karijere zbog uloga prolazila kroz razne transformacije, Lidija u privatnom životu frizuru nije menjala.

Poznata glumica je, inače, nedavno proslavila 60. rođendan, a godine su za nju, kako je rekla, samo broj.

"Naravno da mi nisu smetala ta pitanja, zato što ljudi su tu površni. Godine su broj, to je jedno, a način kako živite, energija, to je potpuno nešto drugo. U jednoj engleskoj drami, sahranili su momka od dvadeset i nešto godina, a on je rekao 'napišite na mom grobu, preminuo sa osamdeset i šest'. To je sve kako se osećate, kakvu energiju nosite i koliko ste spremni da koristite svaki trenutak. Meni su trenuci život, a skup lepih trenutaka je sreća. Živim sa svim svojim usponima i padovima koje život nosi. Godine su nešto što je u redu i što treba da se broji, ali uvek se vodim rečenicom koju sam pročitala, a ona sve govori: 'koliko bismo bili stari, kad ne bismo znali koliko godina ima', tu je sve rečeno, jer imamo ljude sa energijom u šestoj, sedmoj deceniji, sa neiscrpnom energijom, a i mlade ljude bez energije", istakla je Lidija tom prilikom za "Blic".

Još fotografija Lidije Vukićević pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / vukiceviclidija Kako glumica održava vitku figuru

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna