Aleksandra Bursać je zbog ovog zdravstvenog problema promenila životne navike i za sada uspeva da bolest drži pod kontrolom.

"Trudim se. Krenula sam na boks i svim devojkama koje se bore sa insulinskom rezistencijom bih preporučila da krenu na kik-boks. Eto, meni su zadnji rezultati bili super, skoro 30 odsto manji, znači da nešto dobro radim. Dobro, trudim se da redukujem i ishranu, ali ne mogu previše zbog posla i putovanja, ali mislim da je trening mnogo bitan. Skoro sam počela i lekove da pijem, nisam do sad i mislim da će to sve biti dobro", otkrila je pevačica u emisiji "A sad malo mi".

Ona vrlo otvoreno govori i ovom problemu, svesna da se sa istim danas bore mnoge devojke i žene.

"Znam da se sa tim problemom bore i devojke koje nisu sa javne scene, to je bolest savremenog doba. Mnogo je teško, teško je da smršaš, onda previše otekneš jer imaš previše vode, ali ako želiš, možeš to da promeniš", zaključila je Aleksandra.

Insulinska rezistencija je metaboličko stanje koje karakteriše povišen nivo insulina u krvi i otpornost (rezistencija) ćelija na insulinski signal.

Kako insulinska rezistencija predstavlja stanje u kojem ćelije slabo reaguju ili ne reaguju na insulin - njegov nivo u krvi raste. Insulin u krvi vezuje glukozu, čiji nivo u krvi takođe raste zbog nemogućnosti transporta unutar ćelija. Na taj način, insulinska rezistencija dovodi do toksičnih nivoa glukoze u krvi - stanja poznatog kao visok šećer u krvi.

Uz pravilnu ishranu i pojačanu fizičku aktivnost moguće je rešiti se ovog problema i sprečiti dalji napredak bolesti u predijabetes ili insulin-zavisni dijabetes (tip 2).

Još fotografija Aleksandre Bursać pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/bursacaleksandra_official Aleksandra Bursać

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna