Životna priča slavnog fudbalera puna je uspona i padova. Rođen je u ekstremnom siromaštvu, a danas je jedan od najbogatijih ljudi na planeti. Otac je petoro dece, požrtvovan je za porodicu, rado se bavi humanigtarnim radom, a sada sa svojom parntnerkom Heorhinom Rodrigez pokušava da pronađe snagu i pervaziđe bol zbog gubitka tek rođenog sina koji na žalost nije preživeo iz blizanačke trudnoće, dok njegova sestrica jeste, potpuno je zdrava i pruža utehu celoj porodici.

Kristijano Ronaldo je četvrto i najmlađe dete Marije Dolores, kuvarice, i Žozea Dinisa Aveira, opštinskog baštovana. Ima jednog starijeg brata Huga i dve starije sestre Elmu i Lilijanu Katiju. Njegova majka je otkrila da je htela da ga abortira zbog siromaštva, alkoholizma njegovog oca i već previše dece, ali je lekar odbio da izvrši proceduru. Ronaldo je odrastao u siromašnoj katoličkoj kući, deleći sobu sa svom braćom i sestrama.

"On je dete koje sam htela abortirati. Bog nije želeo da se to dogodi i ja sam blagoslovljena zbog toga i Bog me nije kaznio. Ponekad me Ronaldo ismeva i kaže: 'Nisi htela da se rodim. Ali sada vidiš da sam ovde i pomažem svima vama.' I, dobro, ponekad se tome smemo", ispričala je.

Sa 14 godina, Ronaldo je verovao da ima sposobnost da igra poluprofesionalno i dogovorio se sa svojom majkom da prekine školovanje i u potpunosti se fokusira na fudbal. Iako je bio popularan među drugim učenicima u školi, bio je izbačen nakon što je bacio stolicu na svog učitelja, to je uradio jer je smatrao da ga nastavik nepoštuje. Godinu dana kasnije, dijagnostikovana mu je tahikardija, stanje koje ga je moglo naterati da odustane od fudbala. Ronaldo je bio podvrgnut laserskoj operaciji srca gde je uz kauterizaciju više srčanih puteva spojeno u jedan, menjajući njegov otkucaj srca u mirovanju. Otpušten je iz bolnice nekoliko sati nakon procedure i nastavio je sa treninzima nedelju dana kasnije.

Ronaldov otac Žoze iz rata se vratio psihički bolestan, a onda se odao alkoholu. Njegova majka Dolores tvrdi da nije tukao decu, ali da se naslutiti da je bio nasilan prema njoj. Ronaldo je jednom prilikom novinaru Pirsu Morganu priznao da sa ocem nikada nije imao blizak odnos.

"Nikad nismo imali blizak odnos i ne poznajem ga 100 posto. Bio je pijanica. Nikad nisam razgovarao s njim. Bilo je teško", priznao je Ronaldo u istom intervjuu i koliko mu je bilo teško u detinjstvu te da nije imao ni za hamburger.

"Bili smo malo gladni. Imali smo McDonald's pored stadiona, pokucali smo na vrata i pitali imaju li hamburgere. Uvek su tamo bile Edna i još dve djevojke. Nikad ih više nisam pronašao", ispričao je Ronaldo.

Kristijano i njegova partnerka zamolili su javnost za razumevanje jer žele u miru da se posvete deci i pokušaju da nađu utehu zbog tragičnog gubitka sina.  

Profimedia Heorhina Rodrigez i Kristijano Ronaldo

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna