Život Romana Abramoviča je toliko inspirativan da bi se po njemu mogao snimiti uzbudljiv film. Njegov idelan naziv bio bi "Milijarder iz blata", samo što za razliku od Džamala Malika, koji je u "Milioneru" osvojio novac u kvizu znanja, nije sasvim poznato kako je ruski oligarh došao da ogromnog bogatstva.

Rođen je 1966. godine i do svoje treće godine je ostao bez oba roditelja. Odgajao ga je stric u ruskom gradu Uhta. Kako nije odrastao u izobilju, radio je kao mehaničar, a kratak period proveo je u vojsci. Napustio je školu sa 16 godina i u Moksvi prodavao plastične igračke. Iako je bio siroče svoje detinjstvo nikada nije smatrao lošim.

"Da budem iskren, ne mogu reći da je to bilo loše detinjstvo. Dete ne može da upoređuje. Jedan jede šarpgarepu, drugi jede slatkiše. I jedno i drugo imaju dobar okus. Kad ste dete, ne možete znati razliku", rekao je u jednom od retkih intervjua Abramovič.

Ruski oligarh Roman Abramovič danas je ime koje simboliše moć i bogatsvo. Iza sebe ima tri braka i sedmoro dece.

Profimedia Roman Abramovič ljubavni život

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna