Koliko se promenio odnos prema obrazovanju pitanje je koje muči mnoge roditelje, a jedna od njih je i Paulina Manov koja gaji ćerku Minu i sina Rastka, sa suprugom Vladimirom Đurđevićem.

"Jedna od stvari za koju mislim da je izuzetno važna a na koju se vrlo malo, ili nimalo, suštinski obraća pažnja jeste obrazovanje. Imam decu koja idu u osnovnu školu. To šta se dešava je neverovatno", kaže Paulina za Blic.

"Kao da pravimo ljude koji treba da zamrze školu, zamrze znanje, steknu odnos prema obrazovanosti kao nečem nepotrebnom, deplasiranom, prevaziđenom... Nego, valjda, svi treba da budemo tiktokeri, influenseri, igrači igrica za velike pare što eventualno biva jedan u ne znam koliko miliona. Ideal je ne raditi i živeti u luksuzu."

Ona sama je doživela ogromnu popularnost sa uspehom filma "Toma" ali je ostala "sa obe noge na zemlji. "U Srbiji gde, ma koliko god da ste slavni, ipak sami idete na pijacu", rekla je jednom prilikom.

Ona, takođe, upozorava da je iskustvo pokazalo kako imamo samoubistva takvih mladih ljudi koji su uspeli u tom nazovi idealu. 

"Ukratko, to govori da se u društvu ne vrednuju i ne neguju potrebne, neophodne, suštinske stvari. Svi ili velika većina bavi se površinom, trenutnom dobiti, trenutnim senzacijama. Sutra i juče kao da ne postoje", upozorova Paulina, podsećajući na izreku "Srbi pamte do četvrtka". 

"Da li se uopšte više pominju neke dobre stvari koje smo kao društvo imali do pre neku deceniju", pita glumica. Ona i zato, između ostalog, igra u Pozorištancetu "Puž" i naglašava da je to važno. "I pozorišna publika se neguje od malih nogu. Odatle se kreće u negovanju publike, negovanju mislećih ljudi", kaže glumica, a ako se to ne neguje, onda se sunovraćujemo i gubimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna