Velja Pavlović je rođen 17. juna 1953. godine, i više od 40 godina se bavio novinarstvom, napisao je knjigu “Nivo 23", a od 1978. radio je na Studiju B. Njegov život pored uspešne karijere obeležilo je i roditeljstvo, jer je svoju ćerku Kristinu odgajao sam od njenog prvog rođendana. 

“Moja kćerka je imala nepunih godinu dana kad smo ostali sami, u dogovoru sa bivšem suprugom preuzeo sam starateljstvo nad njom nakon razvoda i ostao sam sa gomilom pelena, problema i pitanja na koje i danas pokušavam da pronađem odgovore”, iskreno je pričao Velja Pavlović za Politiku 2016. godine.

Svestan da ne postoji nemoguće Velja je sam manjao pelene, hranio, presvlačio i kupao dete. Kasnije sa njom učio tablicu množenja, preslišavao nepravilne francuske glagole i rešavao tinejdžerske probleme.

Najteža stvar u vezi sa samohranim roditeljstvom je to što nema ravnoteže. U uobičajenim okolnostima, jedan roditelj se ljuti i viče, a drugi štiti dete. Kad jedan preteruje sa brigom i strepnjom, tu je drugi da ga smiri, kad je jedan uplašen zbog temperature koja „skače“, drugi je tu da uteši. Ali, kad ste samohrani roditelj, onda ste samo Vi i Vaše dete. Ja nisam hteo da pravim „ostrvo“ od naše porodice – razvijao sam snažne socijalne veze i kroz našu kuću su se stalno muvali drugari, jer mi je bilo važno da devojčica raste u okruženju muškaraca i žena. Svi su „uskakali“ kad su mogli i pomagali da se izađe iz brojnih životnih lavirinata”, pričao je tada.

Kada god se postavljalo pitanje karijera ili roditeljstvo on bi izabrao ovo drugo, nikada nije želeo da unosi velike promene u njen život.
“Na prvi koncert sam otišao tek kad je ona napunila deset godina. Darko Rundek je svirao u SKC, u našem prvom komšiluku, a ona je ostala kod kuće sa drugaricom. Zvala me je telefonom na svakih deset minuta i na kraju sam morao da se vratim “prisećao se Velja.
Kristina je je završila Pravni fakultet u roku kao jedan od najboljih studenata, a isti uspeh je ponovila i na postdiplomskim studijama u Njujorku. Zaposlila se i živi u svom stanu.

“Meni je bilo najvažnije da ona zna da ima oslonac u meni i da ja nikad neću otići iz njenog života. Najvažniji savet koji mogu da dam samohranim roditeljima jeste da budu nežni i blagi, jer je odnos sa decom minsko polje i sigurno ćete upasti u neku zamku. Zato treba biti strpljiv i nežan i voleti ih beskonačno” govorio je Velja Pavlović, koji je preminuo 2. februara u 69. godini u Beogradu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna