Roditelji Gorana Bregovića razveli su se kada je on imao tek deset godina jer se njegov otac odao alkoholu. Brega je život nastavio s majkom Borkom i sestrom Dajanom, dok je njegov mlađi brat Predrag otišao da živi s ocem. Bregović je u jednom od retkih intervjua govorio o velikoj ljubavi njegovih roditelja koja nije prestala ni nakon razvoda.

"Moji roditelji su se jako voleli. Otac je bio vojno lice i mnogo je pio. Njih dvoje su se razveli baš zbog toga. A bila je to velika ljubav", rekao je on i dodao da je otac nastavio život sa drugom ženom ali da prvu suprugu nije mogao da zaboravi.

"Kada se moja majka razbolela od leukemije bila je u bolnici u Splitu, u gradu u kome je moj otac živeo sa drugom ženom. Ta njegova druga žena mi je pričala da je moj otac nestajao iz kuće noću. Ona ga je jednom pratila i videla kako se on iskrada i odlazi do bolnice u kojoj je moja majka umirala. Tu bi celu noć napolju sedeo ispod prozora sobe u kojoj je moja majka umirala i pušio celu noć. On je tad već bio izlečen od alkoholizma ali kada je moja majka umrla on se vratio na selo i zasadio vinograd", rekao je Bregović jednom prilikom u emisiji "Živa istina".

"Onda je počeo ponovo da pije. Pio je hiljadu litara vina godišnje, toliko je davao taj vinograd. I uglavnom je to vino pio sam. Ako ima tužna priča za ilustraciju za veliku ljubav koja je propala zbog alkohola, to je ta priča iz moje porodice", zaključio je Bregović.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna