Od kada se pojavila na daskama koje život znače glumica Iva Štrljić stalno je odgovarala na novinarska pitanja o ocu proslavljenom umetniku Milanu Štrljiću. U poečtku je to rado činila, a kasnije čini se i izbegavala pitanja na tu temu. Milan Štrljić je u staroj Jugoslaviji bio ne samo jedan od najtraženijih, već i najomiljenijih glumaca, koji se po zavšetku klasične gimnazije iz Splita zaputio u Beograd.

 ‒ Prijemni ispit bio je prvo u Beogradu, a tek onda u Zagrebu, pa sam prvo otišao u Srbiju. Tamo sam potrošio sve pare pa nisam ni mogao da idem u Zagreb. Tako se dogodilo da sam ostao ‒ otkrio je popularni glumac u intervjuu za Jutarnji list.
U Srbiji je proveo dvadeset godina, oženio se balerinom Pozorišta na Terazijama Slavicom, sa kojom je dobio ćerku Ivu i deset godina mlađeg sina Luku. Dugo se nagađalo o njegovom odnosu sa ćerkom Ivom, koja je završila glumu u klasi profesora Ivana Bekjareva i krenula očevim stopama. Glasine da sa ocem čak ne razgovara Iva je posredno demantovala, objavljujući fotografije iz porodičnog albuma.

 ‒ Volela sam trenutke detinjstva provedene sa tatom na filmskom setu i sa mamom u baletskoj sali. Uvek sam tamo bila mirna i strpljiva, a nikada mi nije bilo naporno što sam tu, naprotiv, jedva sam čekala. Već se tada moglo osetiti da ću te ambijente birati i za svoje životne ‒ priznala je.
U jednoj od retkih izjava u kojoj pominje ćerku Milan Štrljić je kazao:
‒ Ona se već dvadeset godina bavi glumom i bori se. To je sudbina i tako je moralo biti. Jednostavno, deci ne možete da birate zanimanje. Nisam joj baš velika podrška, jer živi u drugoj državi. Mislim da joj i ne trebaju moji saveti nešto posebno jer dobro zna posao kojim se bavi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana! 

Izvor: Lepa&Srećna