Tekstopisac Marina Tucaković preminula je 19. septembra u 68. godini posle teške bolesti. Njen odlazak dodirnuo je mnoge, a pored porodice i brojne pevače kojima je vanvremenskih hitovima izgradila karijeru. Tokom bolesti, kako je rekla, nije dobijala toliko poziva kao pre, ali to nikome nije zamerala.

“Snalazim se normalno, niko mi ne pomaže. Čujem se sa ljudima sa estrade, ali mi niko materijalno ne izlazi u susret. Opraštam svima koji me ne zovu. Nikome ništa ne zameram. Sve je to ljudski i sve je to normalno“, rekla je Marina jednom prilikom za domaće medije, a sada se pojavila informacija, da je ona navodno ostavila testament u kom se osvrnula i na pevače kojima je pisala pesme.

“Marina je dugo bolovala, a tokom tog lečenja imala je vremena da razmišlja o svemu i radi na brojnim tekstovima za mnoge pevače, uz pomoć sina Laće. Tokom borbe sa kancerom napisala je i testament, jer joj je zdravstveno stanje iz dana u dan naglo osciliralo. Marina je testamentu pored prijatelja i porodice pomenula i brojne pevače kojima je poslednjih godina radila tekstove, gde je istakla da se u neke i razočarala, te da su brojni tekstovi ostali nedovršeni, jer je na neke saradnike kivna. Kako je i sama neposredno pred smrt javno isticala, dok je bila u punoj snazi mnogi su je zvali i tražili karijere, a poslednjih meseci sve slabije, što je izazvalo revolt kod legendarne pesnikinje“, priča izvor blizak Marini Tucaković za “Pink.rs“, pa dodaje:

“Mnogi pevači su joj dugovali silne sume novca za tekstove, i zavlačili je, a sa druge strane javno isticali da su dobri i prižali joj podršku, kao da se ništa ne dešava. Marina to nikada javno nije želela da ističe... Svi znamo koliko je bila veliki čovek“, dodao je izvor.

Izvor:Lepa&Srećna