Porodica Karić poznata je po tome da jako drži do tradicije, a ćerka Bogoljuba Karića, Danica, pored krsne slave i slave suprugove porodice, slavi i Svetog Prohora Pčinjskog. O tome zašto je taj svetac važan u njihovm domu i zbog čega su supružnici odlučili da u manastiru koji nosi ime upravo Svetog Prohora Pčinjskog, krste mlađeg naslednika, Dana je govorila prvi put. Otkrila je porodičnu tajnu da se njen suprug Nikola borio sa sepsom.

"Još dok sam bila trudna s Bogijem, Nikola i ja smo razgovarali o tome kako pojedini ljudi preuzmu određenu slavu kada prežive neku nesreću. Budući da je on pre par godina imao sepsu, zamalo smo ga izgubili. Bogu hvala, preživeo je, i predložila sam mu da počne da slavi slavu na dan kada je uspeo da se izvuče iz tog pakla. Pogledali smo u kalendar i videli da je to Sveti Prohor Pčinjski. Naježili smo se oboje, jer ko je iz Vranja zna šta taj svetac i manastir predstavljaju", kaže Danica koja je inicirala da mlađeg sina krste u tom manastiru.

"Palo mi je na pamet da bi bilo divno da bebu krstimo tamo i damo joj kršteno ime Prohor. Mada gajimo stara kumstva koja se prenose s kolena na koleno, Nikola je ipak odučio da tu čast poveri svom drugu Davoru. Tokom ceremonije osećala sam veliku radost i mir, koje ne mogu rečima opisati, a kada se obred završio, zaplakala sam od sreće. Kao i većina mališana, Bogoljub je plakao jer je bio mnogo umoran. Taman mi se uspavao u naručju kada je krenulo skidanje i polivanje pa se malo uzbudio. Ali to je sve normalno", rekla je Dana za Story i otkrila da li je u današnje vreme teško održati brak.

"Imam jedan brak iza sebe, tako da razumem da može biti teško, s tim što sam tada bila mnogo mlada. Sa Nikolom, međutim, nema „borbi“. Delimo iste vrednosti i želju za porodicom. Smatram da je brak odluka da se voli druga osoba, da se u potpunosti prihvati, da se neguju odnos i ljubav i partneri iznova zaljubljuju jedno u drugo", bila je iskrena Karićeva naslednica.

 Izvor: Lepa&Srećna