Elena Karaman i Jugoslav Karić tokom nekoliko godina braka živeli su van Beograda. Dizajnerka enterijera je oazu mira pronašla na planini Kosmaj, gde se potpuno okrenula prirodnom načinu života.

Kako su sada već bivši supružnici stavili tačku na brak, Elene se iselila iz njihove do skoro zajedničke vile. Da nije lako podnela to što napušta mesto u kom je doživela i lepe i setne trenutke, podelila ja na društvenim mrežama.

"Opraštanje od kuće, koju sam nekada davno, odsanjala i donela u stvarnost. Od zemlje na kojoj sam naučila toliko toga, koja mi je donela isceljenje, uvide i povezala me sa mojim autentičnim bićem i višom svesti.  Mazile smo se, čuvale.. ona mene.. ja nju. Šaputale snove, prizivale i puštale u etar molitve, za lično i kolektivno dobro.

Bile smo jedna drugoj učiteljice, ona meni o cikličnosti bez kraja i početka, o večitom kvantnom sada, o svetovima izvan pojavnog,  kristalnim frekvencijama, elementalima i mom domu - onom u grudima koje kuca ritmom sazvežđa iz koga dolazim.. A ja njoj o nestrpljenju, tugama i radostima,  snovima manifestovanim i onim koji su večito ostali da se klackaju sa one strane ispunjenja..

I eto... To je naša priča. Ima ona i nekih setnih momenata Eto, pre par dana Lepa i Juca, moje dve kozice, su zaspale. Onako duboko, kako biva kada duša odluči da ide u nebesku avanturu i da ne gleda unazad. Iste noći, u isto vreme. Majka i ćerka. Ko će znati zašto. Nije im se išlo na drugo mesto. Kad već treba da menjaju okruženje, rešile da skoknu do zvezda. I da se tamo nastane. Za sada. Do neke nove zemaljske priče. Ispratila sam ih kroz suze i osmehe. Kao što me moja učiteljica Mama Zemlja davno naučila, vreme nije linearno i nema krajeva, svaki kraj je portal za neki novi početak. Kraj dana je početak noći, i obrnuto. Kraj jednog godišnjeg doba početak je drugog. Pa, tako ciklično u večnom sada. Zauvek ",  zaključila je Elena.


Elena je nedavno otkrila neke od razloga drastičnih promena u svom životu, koje uključuju i svojevrsne spiritualističke obrede. 

"Već tri godine sam sporadično u nekoj vrsti dobrovoljnog tihovanja. Danas, modernim jezikom, to bi nazvali samoizolacijom. Daleko od ljudi i bespotrebnih dešavanja. Nemam televizor i ne čitam štampu. Živim na selu i u džungli. Na dva različita kraja sveta. Komuniciram sa elementalima i informišem se iz univerzalnog polja znanja. Jedino te vesti smatram relevantnima, jer rezonuju s mojom intuicijom", opisala je Elena svoje stavove.

Posed na kome se nalazi luksuzna nekretnina od 400m2, obuhvata i veliki plac, prostrano dvorište, voćnjake i bazen i odnedavno je u vlasništvu porodice Đoković.

 Izvor: Lepa&Srećna