Momčilo Otašević je poznati crnogorski glumac, koji je glumio u brojnim projektima po čitavom regionu. Jedna od najzapaženijih jeste uloga Luke Radmilovića u seriji "Budva na pjenu od mora", koju je publika obožavala.

Nedavno je u svom intervjuu progovorio o popularnosti i tome da li ga je ona promenila.

"Mislim da nije, a misle i oni koji su oko mene bili i nekada i sada. Popularnost je posledica bavljenja glumom. Nisam se nikada bavio ovim poslom da bih bio popularan. Volim da se unakazim za neku ulogu, da se poništim. Više me ispunjava da budem mali, snuždeni vodoinstalater koji ima ženicu, četvoro dece i ne sme da pisne nego da glumim frajera i da sam popularan. Razlog je kućno vaspitanje. Tamo te kad treba spuste na zemlju", rekao je Momčilo za "Kurir".

Nakon toga se osvrnuo na to da li je zadovoljan sobom, pa je poslao važnu poruku.

"Jesam i mislim da bi svi trebalo da budu, a ako nisu, da nađu način da postanu jer niko nije skroz zadovoljan. Nisam ni ja. Mršav sam. Nisam ni skroz samouveren i, iako sam glumac, i ja sam nekad stidljiv."

Glumio je sa brojnim glumačkim velikanima, pa je objasnio kako prihvata kritiku.

"U šali kažem da sam dresiran još na prvoj godini akademije, gde sam naučio da nema neću i ne mogu. Uvek sam otvoren za saradnju. Drago mi je i poštujem kad mi starije kolege nešto savetuju, najčešće je to korisno, samo treba znati čuti i učiti od njih."

Izvor: Lepa&Srećna