Kejtlin  Tejlor je radila u velikoj investicionoj banci u Londonu i zarađivala oko 5000 evra mesečno. Odlučila se za ovakvu karijeru posle danas toliko modernog istraživanja - pitala je Gugl "kako da brzo zaradi mnogo novca". 

Tako je ušla u posao u kojem je moto bio "radi iz sve snage, zabavljaj se iz sve snage". Međutim, kad je dobila teški napad alergije, lekari su joj rekli da mora da uspori. 

Na kraju je i lice počelo da joj otiče, toliko da nije mogla oči da otvori. Smeštena je u bolnicu gde je provela pune tri nedelje. Doslovce se borila za vazduh, a dijagnoza je bila "ekstremna alergijska reakcija na stres". Tada su je upozorili da mora da uspori ili da se suoči sa činjenicom da će celog života uzimati lekove.

Kejtlin je odlučila da napusti posao na kojem je tako dobro zarađivala i počne da putuje po svetu. Tako je provela dve i po godine, a već posle šest meseci promenjenog života, bolest je potpuno nestala.

Međutim, potrošila je svu svoju ušteđevinu i sad ima dug od 12 hiljada evra. Ipak, kaže da je srećna i odlučila je da postane lajf-kouč. O njenoj sudbini pišu mnogi britanski mediji, kao što su Dejli Mejl i Metro.

Danas je Kejtlin na posebnoj dijeti koja pomaže u borbi protiv upalnih procesa. Jede dosta voća i povrća, integralne žitarice i mršave proteine, a izbegava crveno meso, alkohol i prerađevine. 

"Bilo mi je stvarno strašno", kaže ona. "Budila sam se sva prekrivena urtikarijom, nisam mogla da dišem, pa ni da gledam kako treba. Sve me je to bolelo."

Inače, urtikarija je reakcija kože čiji uzrok nije uvek jasan. Plikovi mogu biti crveni ili beli, variraju po veličini i dosta svrbe. Hronična urtikarija je stanje u kojem plikovi ostaju vidljivi i po šest nedelja ili se pojavljuju redovno tokom nekoliko meseci ili godina.

Izvor: Lepa&Srećna