Beogradska dama Ruška Jakić oduvek je ljude oduševljavala svojom vedrinom, pozitivnim duhom i energijom kojom zrači. Pred najradosniji hrišćanski praznik ona je otkrila koju tehniku koristi za farbanje jaja, kao i sa kim će proslaviti Uskrs.

"Tradicionalno šaram jaja po receptu moje mame. Ona je bila pola Grkinja, a pola Čehinja i imala je odličan recept. Jaja farbam u lukovini i dodajem jedan biber i jednu čašu vina. Jaja farbana u lukovini su najlepša i najzdravija. Naravno, ostavljam i jedno crveno kao čuvarkuću. Poštujem sve naše praznike, Uskrs, Božić i to i jesu porodični praznici. Nažalost, moja ćerka je sada u inostranstvu i neće moći da dođe, tako da ću ovaj Uskrs proslaviti ili sa prijateljima ili sama", rekla je Ruška za "Blic".

Pred toga ona se dotakla i svoje svakodnevne rutine, šta svakoga dana radi, kao i šta je ispunjava ujutru čim ustane.

"Imam svoje rituale: šetam se pijacom, mojim Bulevarom, idem kod frizera, uživam u sitnicama. Ja ceo život radim na sebi, treba raditi na sebi. Srećna sam što imam divno i dragoceno dete koje mi pošalje poruku: 'Zahvalna sam što si mi ti majka'", istakla je i dodala da ujutru čim ustane, otvori prozor i zahvali se Bogu, jer ne želi da je loše informacije poremete i pokvare joj dan.

Beograđanka je imala veliku poruku za sve vernike i poručila im je samo jedno.

"Želim svima da lepo proslave praznike, da se raduju, da veruju u Boga, u život. Sve će proći. Ko živi u strahu, taj brzo ode u bedak. Želim svima da iz sebe izbace zavist i zlobu i da shvate da je život divan i dragocen. Ja samo tako i umem da živim", rekla je Ruška Jakić.

Izvor: Lepa&Srećna