Serija "Porodica" privukla je veliku pažnju javnosti. Poslednji zajednički trenuci koje je porodica Milošević doživela na slobodi, njihova tragedija, predstavlja metaforu za tragediju jednog naroda i kraj jedne epohe.

Maestralna glumačka ekipa na čelu sa Borisom Isakovićem, Mirjanom Karanović, Uliksom Fehmijuom, Svetozarom Cvetkovićem, Milanom Marićem i Tijanom Marković dočarala je duh tog vremena, pa mnogi tvrde da imaju utisak da se sve to dešava upravo sada. Publiku je najviše privukao odnos koji su članovi porodice imali između sebe i način na koji je predstavljena ćerka nekadašnjeg predsednika, Marija Milošević. Vođa Miloševićeve odbrane Siniša Vučinić isitiče da je ona bila spremna da žrtvuje život za svog oca.

"Marija nije bila histerična, već je besnela što su Slobu i Miru izdali prijatelji. ‘Gde su vam sada partijski drugovi? Gde ti je Milutinović?Svi su vas izdali,’ vikala je. Rekla je da je bolje da svi poginemo nego da njega odvedu u Hag.Bila je spremna da umre za svog oca, ", rekao on za Informer. Tijana Marković, koja je Mariju dočarala verodostojno, tvrdi da je ova uloga odabrala nju.

"Kada sam pročitala scenario znala sam da je ova uloga birala mene. Prosto smo se negde našle, a jedina i najveća stvar je njena ljubav prema ocu jer Slobodan Milošević je za Mariju Milošević bio otac. Jedan običan čovek sa svim svojim borbama, sa svim svojim slabostima, strahovima i to je ono što ovu seriju izdvaja“, rekla je ona o svom liku za Javni servis.

Marija Milošević je napustila Srbiju 2001. godine, odmah nakon što je njen otac Slobodan Milošević izručen Hagu. Živela je prvo u Nikšiću, a zatim se preselila na Cetinje, u naselje Bogdanov kraj gde živi povučeno i kako kažu njeni prijatelji, slabo izlazi.

"Marija je zavijena u crno otkako je Slobo umro. Nije to više ista žena. Džabe je tražite, ona je sve rođake vratila s kapije. Jednostavno, ne želi ni sa kim da priča. Ima dvojicu momaka koji joj pomažu i tog jednog za koga se priča da joj je partner, i to je sve. Vrlo je oprezna i neprimetna jer ne želi da je iko uslika, a kamo li bilo šta više. Zato nikad ne podiže roletne, niti izlazi u dvorište. Komšije koje joj se najave jedino mogu s njom da popiju kafu, i to se retko dešava. Ma čudan je to život, ali ona zna da je ovde na Cetinju najsigurnija - ispričao je pre nekoliko godina jedan od komšija za Pink.

Izvor: Lepa&Srećna