Naša mlada glumica Vaja Dujović ostvarila je zapažene uloge u serijama "Vojna akademija", "Santa Maria della Salute", ali veliku pažnju javnosti privukla je ulogom Ane Stanojević - žene glavnog glumca, operativca državne službe u seriji "Državni službenik".

Svoju karijeru gradila je sopstvenim trudom i taletom, međutim malo ko zna da je ona odrasla u pozorišnom svetu glume pored svog oca - glumca Vladana Dujovića.

Kako malo priča o svom privatnom životu, činjenicu da se bavi istim poslom kao i njen otac nikada nije isticala, pa se o tome nije ni znalo. Ipak, jednom prilikom otvoreno je ispričala o tome kako je biti čerka poznatog glumca.

— To je mač sa dve oštrice. Olakšano mi je da se bavim ovim poslom jer sam upućena kako izgleda sve i kako funkcioniše, odrasla sam u pozorištu. S druge strane, od nas dece glumaca se očekuje mnogo više, jer kao znamo neke ljude iz posla — izjavila je Dujovićeva za Mondo.

Pored toga, njeno ime je veoma retko i interesanto. Ipak, kako je nesvakidašnje mnogi ga pogrešno izgovaraju.

— Ime jeste retko, volim što je baš moje. Jedina muka koja kako ide vreme, čini mi se, nikad neće prestati je opominjanje i ispravljanje ljudi da nisam ni Maja, ni Vanja... — rekla je glumica svojevremeno za "Politiku".

Izvor: Lepa&Srećna