Smrt ĐorđaBalaševića rasplakala je ceo region, a u srcima svih budi se saučešće prema njegovoj udovici Oliveri i deci Jovani, Jeleni i Aleksi. Uz sećanje na njegove nebrojene stihove uz koje se volela cela bivša Jugoslavija, podsećamo se i ljubavne priče o kojoj su oboje govorili na poseban način.

"Ona je, baš kao u mojoj pesmi, došla tiho, nezvana, sama… i ostala u meni zauvek. Bila je siromašna studentkinja iz studentskog doma, reprezentativka u gimnastici... Od prvog susreta nismo bili se razdvajali duže od dva dana, osim kad sam imao koncerte daleko od grada u kojem smo živeli. S Oljom sam mogao da provodim sate i sate u razgovoru i šetnji. Kad bih otišao negde bez nje, pomišljao sam: "Bože, što mi nedostaje to stvorenje", govorio je Đorđe Balašević. 

Kako  je izgledala prosidba? O njoj je pričala sama Olja.

"Otišao je na more, a ja u Zrenjanin kod majke. Sutra uveče on se javlja iz Pule, čujem u pozadini tamburaši pevaju pesme koje je on naručio. Pitam ga zašto me zove tako kasno, bilo je oko pola jedan u noći. A on kaže: 'Vidi, da li bi se ti udala za mene?'. Počela sam da se smejem kao luda misleći da je to još jedna od njegovih fora. Tako je dobio smeh umesto odgovora. Sutradan ujutru neko zvoni. Na vratima – Đole", ispričala je pre nekoliko godina za hrvatsku "Gloriju" Olivera Balašević.

Da li je nekada pomislio da bi mogao biti i srećniji?

"Možda bih ja bio srećniji da imam ružnu ženu (smeh). Naravno da ne bih. Napisao sam u jednoj pesmi – moja ljubavnica, saborac i moj najbolji drug. To je ta priča. Lepota nije da dosadi, nego se nekako navikneš na nju. Ona je meni upropastila život zato što nisam mogao da gledam druge devojke, jer nisam mogao da nađem lepšu od nje. I meni je to bio uvek problem…

Bili smo negde na nekom koncertu, pa su momci u bendu bili kao malo napaljeni i kažu – mi smo bend koji nikada ne muva ribe. Ja kažem: "Muvajte". Oni pitaju: "Pa je li ti ne muvaš?!" A bile su neke dve individue u vidokrugu i onda sam ja rekao: "Jesu li ove ribe bolje od moje žene? Nisu. I što bih ja sad naskakivao na njih? Kad mi nađete neku bolju ženu od Olje, ja ću da se potrudim da joj napišem pesmu". Svetu se ne može ugoditi, a aneks moj te izreke: Ne treba mu se ni ugađati!"