Oni su mladi, talentovani i veoma šarmantni momci. Obožavamo da ih gledamo kraj malih ekrana u omiljenim turskim serijama, a nismo ni pomišljali da su nam zapravo mnogo bliskiji nego što smo to mogli i da zamislimo. 

Ova četiri lepotana vuku poreklo sa Balkana, a evo koji glumci su u pitanju:

Kivanč Tatlitug

Kivanč Tatlitug (36) vuče korene iz Bosne i Hercegovine. Postoji nekoliko teorija o njegovom poreklu koje on i dalje istražuje. Prema jednoj, njegovi deka i baka po ocu bili su imigranti iz BiH, pa su posle Drugog svetskog rata otišli u Adanu gde se rodio glumčev otac Erdem. A prema drugoj, njegova baka je bila Bošnjakinja iz Sarajeva, dok je deda bio iz Albanije.

Zna se da je porodica Tatlitug u ovom turskom gradu držala pekaru, a Kivanč u njemu pohađao privatnu gimnaziju gde je otkriven njegov talenat za košarku.

Zbog bolesti glumčevog oca porodica se 1997. godine preselila u Istanbul gde je Kivanč igrao za Ulkerspor, Bešiktaš, Fenerbahče.

Nakon što je zadobio povredu (iščašenje noge) odustao je od basketa pa je počeo da se bavi modelingom. Prve korake u modi pravio je u Parizu, a u novoj profesiji je brzo nizao uspehe postavši najbolji model Turske i sveta 2002. godine.

Krajem 2004. godine, dok je živeo u Francuskoj, dobio je poziv iz Turske da glumi u prvoj televizijskoj seriji koja je kao prva turska sapunica prodata na Bliskom Istoku- "Gumuš". Publika ga je zavolela preko noći u ulozi Mehmeta Šadoglua. Ipak, modeling nije zaboravio pa je 2013. bio zaštitno lice modne kuće "Mavi" sa Anđelom "Viktorijas sikret" Sarom Sampaio. Kružile su glasine da su njih dvoje saradnju pretvorili u kratku romansu.

Kivanču koji je među najplaćenijim turskim glumcima, velike uspehe donosile su i naredne uloge: Behlul Haznedar ("Zabranjeno voće"), Halil Tugluk ("Ljubav i osveta"), Sekiz Ramiz ("Ezel"), a 2018. i 2019. publika u Turskoj pomno ga je pratila u "Sudaru" gde glumi Kadira Adalija. Glumac je veoma intrigantan na ljubavnom polju. Iako ga je pratio glas da je ženskaroš, godinama je bio u vezi sa Azrom Akin, tursko-holandskom manekenkom koja je bila Mis sveta 2002. godine (Azra je sada u braku i postala je mama).

Zanimljivo je da je sa Azrom sarađivala njegova sadašnja supruga Bašak Dizer koju je Kivanč upoznao na snimanju serije "Zabranjeno voće" gde je on bio glavni glumac, a ona stilistkinja. Bašak je u to vreme bila u braku sa Orenom Francesom koji se 2015. oženio Selen Sojder.

U vezu sa Kivančom uplovila je 2014. a dve godine kasnije venčala sa njim u turskoj ambasadi u Parizu pred oko 50 prijatelja.

Čagataj Ulusoj

Glumac Čagataj Ulusoj (30) je, takođe, poreklom iz Bosne, a rođen je u Istanbulu, odrastao je uz roditelje i brata.

Studirao je pejzažnu arhitekturu na Univerzitetu u Istanbulu, a pre glumačkih uspeha nizao je uspehe u modelingu pa je 2010. pobedio na izboru "Najboljeg modela" u Turskoj. Zanimljivo je da nije ni želeo da učestvuje na ovom izboru, ali ga je prijatelj nagvorio na to.

Uporedo sa časovima arhitekture pohađao je i časove glume, a prvu ulogu odigrao je u filmu "Anadolu kartallari”, dok mu je popularnost donela uloga u seriji "Zvala se Ferihe".

Njegova za sada poslednja uloga je u seriji "Protector".

Furkan Andič

Majka zvezde serije "Merjem" Furkana Andiča (30) je iz Bosne. Glumac rođen u Istanbulu opisao je za turski magazin "Post" svoje detinjstvo:

"Moj najveći cilj u životu jeste da za sobom ostavim mnogo bolji svet nego što sam ga zatekao. Kada razmišljam o detinjstvu, vidim sebe kako na ulici igram fudbal. Volim da kuvam, ali nemam baš mnogo slobodnog vremena za to. Prija mi svako veme koje provedem u kuhinji, to me opušta".

Glumac je trenirao i košarku, a rekao je da nikada neće zaboraviti reči trenera koji mu je rekao da nije timski igrač. U intervjuu je otkrio i najveći strah, plaši se samoće i gubitka najmilijih, koji su njegov najveći izvor inspiracije i energije.

I Furkan se bavio modelingom, a diplomirao je 2012. na Univerzitetu "Yeditepe". Ima dvojicu braće, prvu ulogu imao je u seriji "Kolej Günlüğü", a prošle godine prikazana je serija "Çatı Katı Aşk" u kojoj igra glavnu rolu. Domaća publika Furkana zna i po ulozi u sapunici "Sestre" koja je prošle godine emitovana na našim kanalima. Na Instaramu ima 2.8 miliona fanova.

Džan Jaman

Deda glumca Džana Jamana (31) poreklom je sa Kosova, dok je baka, takođe, sa očeve linije iz Severne Makedonije. Njegov rodni grad je Instanbul, a pored glume predmet njegovog interesovanje je i pravo koje je diplomirao na Univerzitetu "Yeditepe".

Advokat iz sveta glume bavio se modelingom, a 2018. pripala mu je nagrada "Golden Butterfly" za ulogu u romantičnoj komediji "Erkenci Kuş". Zanosnog turskog glumca na Instagramu prati 7.8 miliona ljudi, a 2019. nagrađen je nagradom "GQ" muškarca godine.

Glumio je u serijama Gönül İşleri , İnadına Aşk, Hangimiz Sevmedik, Dolunay, i najnovijoj Bay Yanlış.

 Izvor: Žena.rs