Ni Amal ni DžordžKluni ne umeju da kuvaju, a lepa advokatica nikad nije krila da je ta veština uopšte ne zanima. Međutim, ako ste mislili da njih dvoje ne uživaju u dobroj hrani, grdno ste pogrešili.

Tajne njihovih gurmanskih užitaka i vitkih, zgodnih tela krije njihova porodična kuvarica Vivijana Frici, mlada Italijanka koja je osvojila prestižne nagrade u kulinarstvu. Ona, naime, vodi kuhinju Klunijevih još od 2013. godine. Svakog dana se u njihovom domaćinstvu redovno kuva, sveže i zdravo, naročito se poklanja posebna pažnja jelovniku otkako su blizanci došli na svet. 

Ipak, jednom nedeljno obavezno se priprema pica, a njihova omiljena varijanta je margarita sa salatom od rukole, otkriva Vivijen. Premda rodom sa jezera Komo, gde Klunijevi imaju divnu vilu, Frici kuva i indijsku hranu, pa i suši i libanske specijalitete. Jednom rečju, internacionalni meni.

Supa sa morskim travama i kuvanim jajima
Shutterstock  

Blizanci nisu razmaženi kad je u pitanju hrana, otkriva kuvarica. Rižoto uvek dobro prođe, picu jedu i oni, sviđa im se pečeni losos, ali je sva ta hrana prilagođena dečjem ukusu.

Međutim, Amal insistira na zdravom doručku, pa je ujutru na jelovniku supa od morskih trava sa kuvanim jajetom. Za ručak se kombinuju salate i proteini, pa nije ni čudo što za večeru sebi može da priušti gurmanski izlet u brzu hranu - picu - ali na domaći način!

Izvor: Lepa&Srećna