Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati

GORICA POPOVIĆ NE KRIJE SVOJE MUKE SA ZDRAVLJEM: Evo kako ja rešavam bolove u kičmi, pritisak i holesterol (INTERVJU)

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Godine donose i probleme sa zdravljem. Ponekad je bole kuk i stopala, ponekad joj skoči pritisak, ali legendarna glumica Gorica Popović na sve to gleda kao na normalan deo života. Evo koje je njeno geslo!

Izvor: Foto: Nebojša Mandić

U 65. godiniglumica Gorica Popović izgleda sveže, opušteno i prirodno. Iza nje su velike filmske, pozorišne i televizijske uloge, od urbane devojke u “Nacionalnoj klasi” do seljanke u seriji “Kozje uši”. Između njih je spektar likova punih života, koji osvetle svaki kadar ili pozornicu, pogotovo scenu Ateljea 212, njene druge kuće. Ona je multitalenat, od glume do kuvanja, slikarstva i mnogo toga drugog, piše Kurir.

PROČITAJTE JOŠ: NINA JANKOVIĆ OTKRIVA TAJNE IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: evo kako se srpska glumica priprema za ulogu majke (FOTO + INTERVJU)

Važim za nekoga ko ima dosta energije, ponekad i viška - kaže.

- Oduvek sam bila takva, i u mladosti, pa i u ovim godinama nastavljam sa različitim hobijima i istim radnim navikama. Pred penzijom sam, ali se ne osećam tako, radim mnogo i dalje, sa istim elanom.

Gorica voli "pačvork" i u ovoj tehnici šije suknje, prekrivače, aksesoare u kombinaciji sa vezom. Potiče iz porodice u kojoj su slikari bili otac, brat i stric, a i majka je bila nadarena za primenjenu umetnost.

- Stalno sam nešto crtala, žvrljala, šila lutkama, šila sebi, tako da sam radila te svoje hobije do nekog ozbiljnog nivoa, pa sam pravila i izložbe. Slikam na drvetu, šijem, štrikam... U trenucima kad se umorim od svog osnovnog posla, uvek nađem vreme i za to, jer me relaksira i odmara - priča uz osmeh.

Trenutno plete žakar džemperić za svoje kumče, jednogodišnju ćerku glumice Tamare Dragićević. Sebi je isplela šal.

Na komplimente da lepo izgleda jednostavno odgovara da sve dolazi iz glave.

- Naravno, ove godine donose i probleme sa zdravljem. Uvek sam bila sklona prekomernoj težini, ali nikada nisam iscrpljivala sebe dijetama i tretmanima. U poslednje vreme moram da pazim i zbog pritiska i zbog nešto povišenog šećera, holesterola i svega onog što dolazi s godinama. Pokušavam da se nateram na fizičku aktivnost, ali to baš ne ide lako. Imam dva psa pa ih šetam. Volim da plivam. Evo, i danas sam čvrsto rešila da idem na bazen. Dosta dobro plivam.

Plivam i leti na Srebrnom jezeru, tamo imam kuću s velikim dvorištem koju je sazidao još moj pokojni otac. To mi je velika relaksacija, i taj kraj i ta priroda su mi velika ljubav. Preko puta moje kuće otvoren je fitnes centar koji radi 24 časa dnevno i stvarno me privlači. Vidim one sobne bicikle i čini mi se da bih mogla da probam.

Koji su bili najteži trenuci u životu Gorice Popović pročitajte OVDE!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...