Posle jednogodišnjeg porodiljskog odsustva voditeljka Danijela Buzurović (33) ponovo je stala pred kamere Prve TV radi emisije Ekskluziv.

Srećna što se vratila poslu koji voli, priznaje da joj ipak ne pada lako što će se svakodnevno rastajati od svog jednogodišnjeg sinčića Nestora, koga je rodila u braku s kolegom Stefanom Buzurovićem.

PROČITAJTE: Vanja Grbić: Za dobar brak najvažniji je iskren razgovor

Međutim, uz svu svoju energiju, smatra da će se ubrzo navići i snaći u ulozi zaposlene majke jer, kako kaže, dobra organizacija je njeno drugo ime.

Uloga majke na Danijelu deluje smirujuće.

– Trudnoća i majčinstvo izgledaju čudno dok se ne dogode. Mnoge moje prijateljice plaše se svega što to nosi i imaju hiljadu pitanja. Ali nema mesta strahu, sve se dešava prirodno i spontano. Nije da ranije nisam bila smirena, ali otkad sam postala majka, još sam smirenija. Ipak, brinem – za svog sina, za sve oko sebe, kao i svaka majka. 

PROČITAJTE: Tamara Krcunović: Umetnost je ono što me čini srećnom

Ljubav sa Stefanom, potom venčanje i dolazak deteta, sve se dešavalo spontano i relativno brzo, pa se šarmantna voditeljka ponekad nađe u čudu.

- Nestor već ima godinu dana i dva meseca, a meni se čini kao da sam ga juče rodila. Kada gledam slike na kojima ima svega nekoliko meseci, prosto mi je neverovatno koliko se promenio. I svaki put kada ga pogledam, iznova se zapitam da li je moguće da je to moj sin?! I da li je moguće da sam ja majka?!

Svakoj majci njeno dete je najlepše, a Danijela tvrdi da kada je njen sinčić posredi, to nije preterivanje.

- Nestor je zaista predivna beba, do sada nam baš nikakve muke nije zadavao. Vedar je, nasmejan, znatiželjan i umiljat. Navikla sam da smo stalno zajedno, zbog toga mi razdvojenost teško pada. I pre povratka na posao, kada bismo Stefan i ja s prijateljima otišli u pozorište, već nakon dva sata provedenog napolju, ja bih se unervozila. 

Mada se potpuno posvetila sinu, Danijela nije zanemarila supruga.

– Stefan i ja uvek uspemo da odvojimo neki trenutak samo za nas dvoje. Ljudi koji se vole nađu vremena jedno za drugo koliko god obaveza imali. Kada Nestor uveče zaspi, imamo samo naše vreme. Uspemo i da se organizujemo i odemo na večeru, u pozorište, bioskop. Tada radi baka i deka servis – kaže lepa voditeljka sa osmehom.

Na sledećoj strani pročitajte kako je Danijelu suprug iznenadio i ko je glavni kuvar u njihovoj porodici.

PageBreakSuprug ume da je iznenadi na originalan način, a jedno od nezaboravnih iznenađenja, koje ona i dalje prepričava, jeste ono mesec dana posle porođaja, sa sve saučesnicima.

- Rekao mi je da povodom Nive, predstave u kojoj igra, idemo na koktel u Narodno pozorište. Pošto je to bio moj prvi javni izlazak, ja sam se sredila tip-top i čekala Stefanove roditelje koje smo pozvali da pričuvaju bebu. Kada se začulo zvono na vratima, bila sam zatečena jer su na pragu stajale moje drugarice spremne da me vode u kafanu. Stefan je hitro uzeo Nestora iz mojih ruku i rekao: Lepo se provedi, ljubavi! A u kafani me je dočekalo čitavo naše društvo. Koliko god da sam bila oduševljena, toliko sam bila i potištena. Bilo mi je drago što sam videla svoje prijatelje i ispričala se s njima, ali sam jedva čekala da se vratim kući. Osetila sam da mi samoj nije mesto u kafani jer provod bez voljenog bića nema smisla – iskrena je Danijela. 

Kaže kako društeveni život ipak nije zapostavila jer je uspela da napravi šemu koja joj savršeno odgovara: 

-Viđamo prijatelje u istoj meri, s tim što su lokacije promenjene jer su to sada uglavnom kućne posete. Tu je beba, a to su i prijatelji, pa niko nije zapostavljen.

Kada je reč o kuvanju, u čemu je vična, Danijela nikako ne stiže na red u kuhinji: 

– Umem i volim da kuvam, ali ne mogu da stignem na red od svog muža! On otkriva čari kulinarstva iz dana u dan, i moram priznati da je maestralan. Tek kada Stefan ode na posao, uspem da se domognem kuhinje, pa da i ja nešto skuvam. Obožavam hranu, ali jedem u malim porcijama, ne zato što pazim na liniju, već zato što mi tako prija. Posle porođaja počela sam da treniram, opet ne samo zbog izgleda jer sam se u trudnoći ugojila svega dva kilograma, već zbog zdravlja i zbog toga što se nakon treninga zaista odlično osećam. Treniram sa suprugom, dok nam vežbe drži naš prijatelj Aleksandra Marković, što čini odličnu kombinaciju vežbanja i zabave – priča naša sagovornica. 

- Kada je reč o podizanju i vaspitanju deteta, dobitna kombinacija je slušati savete i pratiti svoj instinkt. Saveti naših mama su nam bili dragoceni, a i mi smo se odlično snašli u roditeljskoj ulozi. Oboje smo složni u stavu da ćemo decu vaspitavati onako kako su nas vaspitali naši roditelji. Možda nismo uvek bili srećni zbog njihovih odluka, ali se vremenom pokazalo da su bili u pravu. A nama se baš dopada kako smo ispali - kaže Danijela.

Pošto se odlično snašla u ulozi majke, Danijelu često pitaju da li planira još jedno dete, na šta ona ima spreman odgovor:

- I ja i Stefan želimo drugo dete, ali ne sada. Razlog nisu obaveze ili strah da bi nam to možda bilo previše, jednostavno, želimo da se makismalmo posvetimo Nestoru u prvim godinama njegovog odrastanja i da ne propustimo nijedan značajan trenutak.

Tekst: Maja Bunčić