Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Đoković: Ponosna sam na svog muža

Svetski teniski reket broj 1 Novak Đoković ima u svojoj supruzi Jeleni ogromnu podršku - pročitajte zašto je ona posebno ponosna na njega!

  Izvor: Foto: Facebook

Jelena Đoković, neposredno pred porođaj u oktobru 2014. dala je intervju za slovenački magazin "Sporto" i tom prilikom objasnila dalje planove fondacije Novak Đoković, ali i zašto je ponosna na svog supruga.

Više: Pogledajte modne kombinacije Jelene Đoković

Organizovanje humanitarnih večeri, sakupljanje novca, ali i izgradnja imidža fondacije kako bi se postigli bolji rezultati i više sredstava samo su neki od izazova sa kojima se Jelena kao direktor organizacije suočava. Promena imena fondacije bila je samo prvi korak ka tome. 

- Fondaciji je bila potrebna jasna misija i vizija kako bi uspela da postigne dugoročne rezultate zato je 2012. godine fondaciji promenili ime iz "Novak Fond" u "Fondacija Novaka Đokovića". Takodje, promena imena je bila neophodna jer ime Novak Djoković otvara mnoga vrata u svetu pa je mnogo lakše da podignemo svest o problemu kojim se bavimo, a i da prikupimo novac kako bi taj problem rešili.

Više: Sa bloga Novaka Đokovića - kako da razgovarate sa bebom

Kao direktorka fondacije, na Jeleni je bilo i organizovanje humanitarnih večeri u Londonu, Njujorku i ostalim svetskim gradovima. Na pitanje kako su uspeli da sakupe dosta novca, s obzirom da u svetu postoje dosta sličnih organizacija, Jelena odgovara:

- Iza organizacije ovih dogadjaja postoji tim koji iza sebe ima mnogo godina iskustva u humanitarnom radu i prikupljanju novca. U pravu ste, u svetu postoji puno ovakvih manifestacija i jako je teško istaći se i biti drugaciji. Nama je ovakav vid pojavljivanja na svetskoj sceni bio neophodan kako bi skrenuli pažnju na nas rad, na misiju, na Srbiju i njene probleme. Veliki broj fondacija se bore za svoje parče prostora. Zahvaljujući Novakovom svetskom imidžu, taj posao je bio značajno olakšan, ali nikako lak.

Više: Pogledajte vrtić koji je obnovljen zahvaljujući fondaciji "Novak Đoković"

Fondacija, kao i sam Novak, odmah su se odazvali i pomogli kada su strašne poplave u maju 2014. godine zadesile Srbiju, a Jelena ističe da je na to posebno ponosna.

- Jako sam ponosna na svog muža i fondacijski tim koji su na ovakvu prirodnu katastrofu prvenstveno odreagovali kao dobri i saosećajni ljudi, a zatim i kao pravi surovi profesionalci. Uradili smo sve sto je bilo u okvirima naših mogućnosti da pomognemo. Novak je iskoristio svoje učešće na turniru u Rimu da skrene pažnju svetskih medija na naš region i svu svoju zaradu od tog turnira je uputio u našu fondaciju za obnovu vrtića i škola oštećenih u poplavama i na taj način pozvao i druge da mu se pridruže. Mislim da smo sjajno odgovorili na izazov sa kojim smo se suočili. Do sada smo obnovili 3 vrtića i deca su se na vreme vratila u učionice, i u toku su obnove i opremanje još 2 vrtića. Donirali smo novac i ugroženim mestima u regionu Bosne i Hercegovine i Hrvatske kroz saradnju sa UNICEF-om.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije