Nekad niste mogli ni da zamislite da pokazujete svoje slike čak ni daljim rođacima, a kamoli nepoznatim ljudima.

Niste želeli da svi znaju kuda idete, s kim ste bili u provodu, da li ste u vezi ili ne. Poslednjih godina sve ove privatne stvari rado i dobrovoljno delimo sa svim prijateljima, najčešće virtuelnim.

Koliko vas se danas čekiralo kako pije kafu, jede u restoranu, sedi s društvom u klubu ili je na nekom aerodromu? Da li i vi svakodnevno pregledate Instagram, klikćete "follow" na mnogim profilima ne bi li vam vratili uslugu i pratili vas? Moderno vreme postavilo je nepisano pravilo da, ako vas nema na društvenim mrežama, kao i da ne postojite.

PROČITAJTE VIŠE: DA LI JE OVA LEPOTICA NASLEDNICA GREJS KELI: priceza koja odiše elegancijom (FOTO)

Brojke govore u prilog Fejsbuku, najpopularnijoj društvenoj mreži koja dostiže vrtoglavih 2,26 milijardi aktivnih korisnika mesečno. Sledi Instagram sa oko milijardu profila i Tviter sa oko 326 miliona. Na njima svako može da dobije pet minuta slave i makar nakratko postane zvezda čije objave lajkuju, a slike komentarišu... Mnogi su zahvaljujući upravo profilima postali poznati blogeri, selebritiji bez zanimanja, ili se pak obogatili slikajući se i svakodnevno objavljujući kontroverzne sadržaje poput porodice Kardašijan.

Zato najviše čudi paradoks da mnoge svetske zvezde nemaju profil ni na jednoj društvenoj mreži.  Međutim, to im nimalo ne umanjuje popularnost niti angažovanost u industriji zabave. Jednostavno, oni ne vide svrhu da svoj privatni život nude na tacni milionima ljudi širom sveta, već svoju intimu čuvaju daleko od „klikova”. Tabor bez društvenih mreža između ostalih čine: Andželina Džoli, Skarlet Johanson, Bred Pit, Natali Portman, Kira Najtli, Dženifer Lorens, Sandra Bulok, Kejt Vinslet, Ema Stoun, Dženifer Aniston...

Dok neke zvezde društvene mreže ne zanimaju, druge ih mudro koriste da se promovišu prevashodno među mlađima, koji su i najveća publika. Zanimljivo je da broj fanova jednog idola varira u zavisnosti od društvene mreže.

KO JE NEPRIKOSNOVENI KRALJ FEJSBUKA I INSTAGRAMA PROČITAJTE OVDE

PageBreak

Neprikosnoveni lider na Fejsbuku je fudbaler Kristijano Ronaldo (122 miliona lajkova), slede ga Šakira (103 miliona), Vin Dizel (100 miliona), Mesi (89,5 miliona) i Eminem (89,3 miliona).

PROČITAJTE VIŠE: SAZNAJTE KOJI JE VAŠ IDEALAN PARTNER NA OSNOVU MESECA ROĐENJA: kome treba ambiciozan, kome strpljiv, a kome zabavan muškarac

Kristijano Ronaldo definitivno je kralj i Instagrama jer ga na ovoj mreži prati 145 miliona obožavaoca. Slede Selena Gomez (144 miliona), Ariana Grande (132 miliona) Kim Kardašijan (120 miliona), Dvejn Džonson i Bijonse (119 miliona).

Na Tviteru najviše su praćeni: Keti Peri (107 miliona), Džastin Biber (104 miliona), Barak Obama (102 miliona), Rijana (87,8 miliona), Tejlor Svift (83 miliona).

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna