Uvreženo je mišljenje da su brakovi među zvezdama kratkog veka. Ali postoje izuzeci gde se ljubav meri decenijama.

Džef Bridžis i Suzan Geston

Poznati glumac snimio je više od 50 filmova, ali nikada nije dobio neku važniju filmsku nagradu, iako je nekoliko puta bio nominovan. I pored toga, ostavio je velikog traga u američkoj i svetskoj kinematografiji. Sa Suzan Geston, profesionalnim fotografom, u braku je od 1977. Upoznali su se dok je on snimao film „Deluks ranč”, a ona radila kao konobarica u obližnjoj kafani. Bridžis retko priča o svojoj supruzi, ali je jednom priznao da mu je trebalo samo nedelju dana da se u nju zaljubi. Prethodno je ceo dan skupljao hrabrost da je pita da izađu, ali ga je ona prvi put odbila. Imaju troje dece.

PROČITAJTE JOŠ: ENERGETSKA PSIHOLOGIJA LEČI LUPKANJEM: evo kako se postiže ravnoteža hormona

Kirk Daglas i En Bajdens

Ovaj par je proveo u braku neverovatnu 61 godinu. Slavni glumac i  publicistkinja En upoznali su se 1954. na snimanju filma „Čin ljubavi”. U to vreme on je bio sveže razveden od Dajan Dil. Nakon kratke veze pobegli su u Las Vegas da bi se venčali. Kirk ima četiri sina: iz prvog braka Majkla, takođe poznatog glumca, i Džoela, a iz drugog Pitera i Erika koji je 2004. umro od predoziranja. Iste godine Daglasovi su obnovili bračne zavete kao znak uzajamne podrške.

Martin Šin i Dženet Templton

Za razliku od sina, takođe glumca Čarlija, Martin je jedan od najvernijih ljudi u Holivudu. Par je u braku više od pet decenija: venčali su se 1961. Imaju četvoro dece, tri sina i ćerku, od kojih je još jedno glumac, Emilio Estevez, a ponosni su baka i deka čak desetoro unučića. Na proslavi zlatne svadbe Martin je rekao da je Dženet najiskrenija osoba koju zna i kojoj veruje: „Volim je celim svojim srcem, ona je jedina konstanta u mom životu, rame za plakanje i oslonac”.

Šon Koneri i Mišelin Rokebrin

Po mnogima najbolji Džejms Bond (85) ikada i njegova tri godine mlađa supruga u braku su 40 godina. Mišelin je stekla reputaciju žene koja zna da bude u centru pažnje svom muškarcu, ali i da ga štiti od iskušenja. Na primer, kada je on snimao film s Ketrin-Zitom Džons, Mišelin joj je navodno rekla da „smanji doživljaj" pošto je ova u intervjuima opisivala njegovu tehniku ljubljenja. To ne treba da čudi jer se čuveni agent 007 smatra najvećim zavodnikom među filmskim špijunima.

Meril Strip i Don Gamer

Čuvena oskarovka proslavila je u septembru 37 godina braka sa vajarom Gamerom. Njihov brak je jedan od najuspešnijih u svetu poznatih. Imaju četvoro dece, Posle kratkog zabavljanja venčali su se 1978. u kući njenih roditelja. Pre toga Meril je bila u vezi koja je tragično prekinuta: njen verenik, glumac Džon Kazal umro je od raka kostiju, a ona ga je negovala do poslednjeg dana. Iste godine upoznala je sadašnjeg supruga, u kome je očigledno našla i veliku utehu i podršku. 

Dastin Hofman i Lisa Gotsegen

Oskarovac Hofman je dugo tvrdio da je brak za njega totalna nepoznanica, naročito nakon neuspeha s prvom suprugom En Bern, s kojom ima dve ćerke. Međutim, čini se da je ipak upoznao sve čari zajedničkog života sa svojom drugom suprugom Lisom, pravnicom po profesiji. Venčali su se 1980. i dobili četvoro dece. Iako retko priča detalje iz privatnog života, glumac je jednom prilikom ipak otkrio tajnu svog skladnog braka: to je činjenica da dvoje žive svoj život dok dele prostor.

Izvor:Lepa i srećna