Sigurno ste bar jednom čuli za slučaj nesrećnog braka u kojem muž ne voli svoju suprugu, ali i dalje ostaje s njom. Zbog čega je to tako?

Eksperti za veze otkrivaju 6 najčešćih razloga:

1. Partnerka lepo izgleda

Ne treba da čudi što je za muškarca važno da mu je žena lepa, jer je to često podsticaj njegovom egu. Ako je žena privlačna, muškarac se oseća lepše i uspešnije i ima više samopouzdanja, te u mnogim slučajevima muškarci biraju lepotu umesto sreće.

2. Sentimentalnost

Ako je muškarac dugo sa nekim ili je sa nekom ženom delio intimne trenutke, osetiće duboku vernost i odanost ideji veze. To znači da će on i dalje misliti da je veza onakva kakva je bila pre nekoliko godina ili meseci, umesto da odnos posmatra onakvim kakav jeste. Ostaće u vezi prvenstveno jer želi da ponovi proživi "dobra vremena". Nije u stanju da napusti ideju koju je imao o ženi sa kojom je bio i tako ostaje zaglavljen u krugu nesreće.

3. Dobar intimni život

Ponekad će muškarci ostati u nesrećnoj vezi jer je to lak put do intimnih odnosa, naročito ako je intimni život zanimljiv i smatra ga dobrim. 

ljubavni par svadja 2.jpg
Shutterstock  

4. Veruje da nema drugu opciju

Strah od nepoznatog je snažan motivator. To može biti i snažan motiv za ostanak u nesrećnoj vezi, te se često iz straha od usamljenosti i očaja muškarci svakodnevno vraćaju vezi bez ljubavi.

5. Posesivnost

Ovo je u osnovi priča o ljubomori. Ali kada muškarac ima jaka osećanja vezana za ženu, bilo koja, može postati izuzetno posesivan. U ovoj fazi možda ga nije briga da li u vezi ima ljubavi, jer ga pomisao da je ona sa nekim drugim čini još nesrećnijim, piše Your tango.

6. Voli je i ostaje optimista

Ako ima iskustva u vezi, muškarac zna da nijedna veza nikada neće biti savršena. Frustracije i povremena nervoza dolaze sa dugom vezom, ali odustajanje nije odgovor za ovakvog muškarca. Ostaje jer se nada da će stvari biti bolje, a ne gore. Smatra da sve dok ne popravi greške u sebi i pozabavi se trenutnim odnosom, nema potrebe da traži drugu ženu, jer će se samo vratiti na početak, ponavljajući iste greške.

Pročitajte i savete najmapetnije žene na svetu za dug i stabilan brak.

BONUS VIDEO

"UPOZNALA ČAČANINA PREKO APLIKACIJE, PA PREŠLA 9.000 KILOMETARA" Čudesna ljubav: Posle dva dejta i tri godine stupili u brak Kurir televizija

Tekst: Lepa&srećna/B.S.