U današnje vreme intimni odnosi više nisu tabu tema, a ljudi su mnogo osvešćeniji i spremniji da potraže pomoć ako nije sve kako treba u spavaćoj sobi, pa je teško poverovati da još uvek negde postoji žena koja je dugi niz godina u braku, ima odnose sa mužem, ali nikada nije doživela vrhunac intimnog zadovoljstva.

Prenosimo jedno baš takvo iskustvo, koje je Britanka Kerol Bejker opisala za Dejli mejl:

“Puno toga sam zamišljala vezano za moj medeni mesec, ali da ću u suzama visiti na telefonu I žaliti se majci, to mi nije palo na kraj pameti.

Tek što sam se udala za supruga Alana, doživela sam razočaranje. Naše prvo vođenje ljubavi bilo je toliko kratko da nisam shvatila ni šta se desilo, a onda se on izvrnuo na kauč i uključio televizor kako bi gledao utakmicu. Pomislila sam ja da će to kasnije biti drugačije, da će odnosi biti bolji kada upoznamo telo onog drugog, ali ne. Bili smo u braku punih 35 godina, rodila sam mu petoro dece, ali nikada nisam spoznala vrhunac sa njim. Ni bez njega!

seda kosa.jpg
Shutterstock  Ilustracija

Kako se danas često govori o intimnim odnosima, osećam se kao jedina žena u Engleskoj sa ovako frustrirajućim problemom. O toj temi, naročito u mojim godinama, retko se govori, što mi je potpuno neverovatno, budući da ankete pokazuju kako čak 90 odsto muškaraca doživi vrhunac tokom intimnog odnosa, dok kod žena taj broj iznosi 50 odsto.

Znate šta je zanimljivo? Moj muž, koji je nažalost umro pre devet godina, nikad nije saznao da nikad nisam doživela vrhunac. Imitirala sam sve one zvukove koje žene ispuštaju u filmovima i to je bilo dovoljno. Ja pripadam generaciji žena koje su verovale da je dužnost supruge da brine o potrebama njenog muža, bilo da je u pitanju spremanje večere ili podsticanje njegovog ega u krevetu.

Da vrhunac uopšte postoji, otkrila sam iz časopisa, kada sam već bila u kasnim tridesetim i imala sam četvoro dece. Imajte u vidu da sam išla u katoličku školu i da majke i očevi sedamdesetih, kada sam ja bila tinejdžerka, nisu s decom razgovarali o tim temama. Moje vrlo oskudno znanje o intimnim odnosima došlo je iz lekcija iz biologije u školi i zaključaka do kojih smo moji prijatelji i ja sami dolazili. Ideja da bi žena mogla da doživi zadovoljstvo tokom intimnih odnosa, za mene je bila potpuno strana.

Udala sam se sa 19 godina i bila sam devica. Venčali smo se nakon deset meseci poznanstva, jer ja nisam htela da budem intimna sa njim pre braka. Kada smo se venčali, imali smo odnose nekoliko puta nedeljno. On mi je rekao kako je ranije spavao sa drugim ženama, ali mislim da je lagao.

Kada su u pitanju sami intimni odnosi, njegove potrebe su bile na prvom mestu, ne zato što je bio sebičan, već zato što su tada očekivanja bila takva. Ja sam uživala u bliskosti, u poljupcima, u fizičkom kontaktu, koji nije bio ni bolan ni neprijatan, ali je ponekad bio dosadan. Od bake sam čula da fine devojke ne uživaju u tome, već ćute i “podnose” i tako sam i ja smatrala.

starija zena (1).jpg
Shutterstock  Ilustracija

Prvo dete rodila sam sa 25 godina, drugo sa 28, treće sa 30, četvrto sa 33 i peto, koje je bilo potpuno iznenađenje, sa 39. Intima nam se svela na “kad stignemo” i kad možemo da se sakrijemo, budući da nas je jedno od dece jednom uhvatilo “na delu”. Nisam imala ni vremena ni energije da brinem o intimnoj satisfakciji.

Kako sam već uspešno glumila orgazme, nisam znala kako da započnem razgovor sa Alanom a da mu ne povredim osećanja, te nisam nikad ništa ni rekla. Da sam ga nekad pitala da li je zadovoljan našim intimnim odnosima, on bi sigurno rekao da, jer on je postizao vrhunac svaki put.

Nikome nikada nisam pričala o ovome. Žene ne dele tako intimne detalje, bez obzira što se danas navodno o svemu slobodno govori.

Kada sam imala 53 godine i sva deca osim najmlađeg su već otišla od kuće, konačno sam imala vremena da se posvetim sebi i istraživanju vrhunca. Bila sam srećna u braku i volela sam Alana, ali me je kopkalo šta ja to nisam doživela, a druge žene jesu. Počela sam da istražujem druge poze, navodila muža šta da radi (na njegovo oduševljenje) i samim tim sam više uživala u intimnim odnosima. Ali, vrhunac i dalje nisam doživela.

Mnoge žene kažu da je lakše da žena zadovolji samu sebe, ali nemam želju to da probam i mislim da nisam usamljena u tom mišljenju. Te godine u katoličkoj školi nikada me nisu napustile…

starija zena u penziji.jpg
Shutterstock  Ilustracija

Kada je izašla knjiga "50 nijansi sive", pročitala sam je, bila sam oduševljena. Dopala mi se ideja igranja uloga, i predložila sam je mužu. Stvari u spavaćoj sobi postale su baš uzbudljive! I dalje nije bilo vrhunca, ali sam izuzetno uživala.

Tri godine smo istraživali sve i svašta i sigurna sam da bismo probali još puno toga, da Alan nije preminuo 2015. godine od Parkinsonove bolesti. Imao je 68 godina, bio je deset godina stariji od mene. Ja sam imala tada 56 godina i njegova smrt bila je nešto najteže što mi desilo u životu.

Godinu dana nakon Alanove smrti upoznala sam Dejvida i ubrzo smo započeli intimnu vezu, ali bilo me je sramota da mu kažem kako želim vrhunac. Bilo je lepo šest godina, a onda smo iznenada raskinuli pre tri meseca. Sada samopet sama i volela bih da upoznam nekog novog, ali u jedno sam sigurna – ne želim starijeg muškarca, ni čoveka mojih godina, jer su previše zahtevni. Mlađi bi možda imao šta da mi pruži.

Nadam se da pronalaženje finog muškarca neće biti tako teško kao postizanje vrhunca...

Pročitajte i najpopularnija intimna poza u 2023. godini.

BONUS VIDEO

OVAKO IZGLEDA BRAK NAKON VIŠE OD 30 GODINA: On je bik, a ja vaga, IMPULSIVAN JE! Hit pitanja i odgovori: Ko je romantičniji? Kurir televizija

Tekst: Lepa&srećna/B.S.