Dan zaljubljenih koji se slavi 14. februara je praznik kada se svi trude da izraze ljubav, simpatiju i slična lepa osećanja, ali u moderna vremena se često dešava da sami budu tužni na ovaj dan.

Čak i oni u srećnoj vezi budu pod nekom vrstom stresa na ovaj dan, jer se probude mnoga očekivanja pa slede i sitnija ili krupnija razočarenja. Da biste ovo sprečili, potrudite se i sami da u sebi ojačate prijatna osećanja. Mali rituali će vam u tome pomoći, bilo da odaberete neki lep poklon ili pošaljete čestitku.

Razmišljajte o onome što želite da "odgajite", o odnosu koji želite da razvijate. Potrudite se da zamislite osobu uz koju želite da budete, o emocijama koje želite da podelite. Zapišite svoju želju na parčetu papira.

zena zamislja zelju-min.jpg
Shutterstock  

Pripremite sveću i malu činiju vode. U vodu stavite par latica cveća, može i sušenog, na primer iz čaja ili potpurija. Upalite sveću, a papir na kojem ste napisali želju prislonite uz grudi. Zatvorite oči i zamišljajte par minuta ostvarenje svoje želje. Potrudite se da se uživite u osećanja koja želite da razvijete. 

Sada spustite papir u vodu, izađite napolje i pronađite mesto na kojem možete da malo zagrebete zemlju. Stavite tu vlažan papir, pokrijte ga zemljom i suvim lišćem, pa prelijte vodom iz činijice. 

Setite se da samo želje nisu dovoljne, da morate i da radite na njihovom ostvarenju. A za Dan zaljubljenih, obavezno pošaljite i neku od čestitki iz naše galeriije!

LepaiSrecna Poruke ljubavi najlepše se izražavaju očima, ali uz ove čestitke za Dan zaljubljenih, lako ćete premostiti svaku razdaljinu!

Tekst: Lepa&Srećna