Pobedu nad Dominikom Timom, prvu po povratku na teren, Novak Đoković je posvetio supruzi Jeleni.

Novak je prošao kroz težak šestomesečni period u kome je pokušao da sanira povredu lakta, ali je istovremenu doživeo sjajne trenutke u privatnom životu.

PROČITAJTE JOŠ: NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NOLETOVE SUPRUGE: evo kako je Jelena Đoković otvorila srce za doček Nove godine i prijateljima čestitala praznike (FOTO)

Jelena i on su drugi put postali roditelji, i to je najjači utisak koji najbolji srpski teniser nosi iz tog perioda.

Upravo je o supruzi Jeleni Novak govorio posle prvog meča u Australiji, i naglasio da je ona takođe prošla kroz težak period.

Đoković je zatražio od publike da i Jeleni aplaudira, a zatim joj poslao poljubac.

PROČITAJTE JOŠ: JELENA ĐOKOVIĆ OKITILA JELKU DRUGAČIJE OD SVIH TRENDOVA: pogledajte kako izgleda novogodišnja dekoracija u porodičnom domu Novaka Đokovića (FOTO)

- Nisam razmišljao koliko ću biti odsutan. Činio sam sve da što pre rešim povredu. Razmišljao sam da prestanem. Borio sam se. Imamo jako dugačku sezonu, tako da je pauza došla u pravom trenutku. Povreda je nešto što ne želite kao sportista, ali ponekad je dobrodošla. Supruga i ja smo postali roditelji po drugi put nekoliko meseci posle povrede. Treba aplaudirati Jeleni. I ona je prolazila kroz teške trenutke. Cenim sve to. Volim svoju suprugu i šaljem joj poljubac. Žene najbolje znaju kako je to poroditi se - rekao je Novak.

O samom povratku na teren, Novak Đoković je rekao.

- Lepo je vratiti se na teren. Lepo je vratiti se u Australiju. Nije ovo bio lagan period za mene. Povreda je najveći protivnik koji neki sportista može da ima. Prošlo je šest meseci od poslednjeg meča. Ovo nije zvanični turnir, ali je meč, igramo na rezultat. Divno je vratiti se. Hvala publici koja nas podržava. Australijan open je nešto za šta se spremam. Ruka je u redu, prvi meč koji igram sa rukavom. Skidam tajne od Nika Kirjosa. Radim sve što mogu da mi ruka i lakat budu spremni za Australijan open.

Izvor: Kurir sport