Moda ne prašta kašnjenje, pa sve vaše kvalitetne i udobne kombinacije mogu da ostave slab utisak ako nema onog glavnog detalja u trendu.

Ove sezone, jedna od glavnih preporuka stilista je crvena boja pa što pre pregledajte garderobu i odvojite detalje koji odgovaraju na ovaj modni diktat. Od pomoći će vam biti i to što su u trendu sve nijanse crvene - od koralne, boje rubina pa sve do tamnije boje vina. 

Kažu da je crvena neodoljiva zato što informacija o njoj stiže od oka do mozga brže nego ijedna druga boja u spektru. Baš zato je koriste u signalizaciji, na primer - za znak stop ili na semaforu. 

moda 2023 0758935354-min.jpg
Profimedia 

Ako želite da sve oči budu uprte u vas kad budete ulazili na zabavu, slobodno se odlučite za crvenu od glave do pete. Koliko god da je zahtevna, ovakva modna ideja može da bude i pogodna da prikrije poneki nedostatak - više će gledati haljinu nego svaki detalj na telu.

Međutim, ako želite samo da malo modernizujete svoje oprobane modne kombinacije, dovoljno je da ogrnete crveni šal preko ramena. Sličan efekat daju i detalji u crvenoj boji poput šala, atraktivne tašne, pa čak i cipela.

Ako je crvena upravo vaša omiljena boja, onda nabavite neki krupniji komad - recimo, crvenu jaknu. Nju ćete rado nositi i kad se stiša pomama za crvenom!

Pročitajte koji je još najzanimljiviji odevni predmet za svečane prilike, a lepe kombinacije za svaki dan pogledajte u galeriji slika.

Instagram / lolariostyle, Shutterstock/Victoria Chudinova Za svaki dan

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

Moda za jesen 2023. Instagram/pilardearce