U oktobar smo ušli bez toplih jakni i kaputa zahvaljujući divnim danima i miholjskom letu, ali sigurno je da će nam uskoro biti i te kako potrebni. Ove sezone su kaputi duži nego prethodnih godina, a i dalje vlada "oversajz" moda.

Jednako su moderni modeli sa jednorednim i dvorednim kopčanjem, ali su se izdvojile kreacije koje imaju jednu posebnu modnu "caku".

Sve je počelo jaknom koju je prošle godine izbacio Totem - izrađena od tkanine sa "duplim licem", ova tkanina je cela obrađena rustičnim porubom, a uz nju ide i šal sa istim ukrasom na ivicama i dodatnim resama. 

moderna totem jakna.jpg
Instagram / francescasaffari 

Premda je koštala više od hiljadu evra, rasprodala se "brzinom svetlosti", a influenserke nisu mogle da dočekaju da se na tržištu pojavi novi kontigent.

I kolege dizajneri iz konkurentskih firmi nisu propustile ovaj "hajp" na tržištu. Ove godine su u trendu kaputi koji imaju i šal sašiven od istog materijala, pa eto načina da budete supermoderni za male pare.

moderan bez kaput sa salom-min.jpg
Promo / Revolve 

Dovoljno je da u prodavnici metraže nađete tkaninu koja odgovara vašem kaputu, a biće dovoljno da kupite samo tridesetak centimetara materijala. Zamolite prodavca da ga iseče pažljivo i ravno. Obrubite komad ručno ili mašinski i spremni ste za novu zimsku sezonu! Pogledajte još modernih kaputa u galeriji slika!

Promo / COS, Instagram / gittabanko Top modeli - u crnoj, kamel boji, prugasti i u desenu "riblje kosti".

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Teddy jakna za jesen 2023 Instagram/ariyalondon