Uska i dugačka suknja je mala modna "smrt" za svaku ženu koja muči muku sa stomačićem ili izraženim butinama.

Još ako je sašivena od satena, jasno je da će se svaki detalj pod njom ocrtavati, pa će dame sa oblinama srećno dočekati novu modu.

Za predstojeću jesen i zimu 2023 / 2024. godine konačno se predlažu nešto praktičniji materijali - štofovi od mešavine vune i sintetike koji su daleko topliji i lakši za održavanje.

moderna siva suknja s faltama 2-min.jpg
Instagram / greceghanem 

Modne blogerke su "otkrile" i sivu boju za koju kažu da je bila "nepravedno zanemarena" prethodnih godina. U trendu su i druge neutralne nijanse - crna, bež, kamel, pa čak i teget koju dugo nismo videli na Instagramu glavnih influenserki.

Najinteresantniji su modeli koji podsećaju na odeću koju su nosile bake - nije isključeno da ih mnoge još čuvaju u ormanu.

Uz plisirane suknje, dužine do ispod kolena ili do članaka, ponovo su popularne i suknje s faltama: počevši od one sa jednom "u susret" na sredini figure, do modela koji na zanimljiv način kombinuju "plise" i faltane elemente.

moderna bez suknja s faltom co ri nn-min.jpg
Instagram / co_ri_nn 

Novost u svemu su razigrane dužine - videćete ponekad da na istoj suknji dva dela budu potpuno različita. Poenta je u tome da se s lakoćom sakriju najkritičnije tačke na telu - falte mogu da tu budu potpuno proštepane i čvrste, a da se šire tek naniže čime daju ženstvenost silueti.

Kombinuju se u efektnim monohromatskim kompletima ili sa večitom belom košuljom, a nosite ih uz kratke "bomber" jakne i sakoe ili duže mantile. Inspiracija vas čeka u galeriji slika!

Instagram / lolariostyle, Instagram / nettiweber Top trend za jesen i zimu

Tekst: Lepa&Srećna