Da li će gležnjače biti u trendu i za zimu 2023. i 2024. godine, to je jedno od pitanja kojima žene opsedaju Gugl. Odgovor je "da", a evo šta još o omiljenoj obući za hladne dane kažu eksperti za modu.

Za početak, važno je da izaberete pravi model za vas. Idealno je ako visina sare dolazi do najužeg dela noge, tako ćete delovati najvitkije. Neka sara ide uz list, ali pazite da ne steže suviše.

Oblik štikle, takođe, može da pomogne u prikrivanju eventualnih nedostataka. Ako ste punije građe, naročito one u obliku "kruške", blok peta će delovati najskladnije. Nešto deblji đon lepo pristaje i mršavijim ženama, kao i onima s oblinama.

gleznjace cheriedari-min.jpg
Instagram / cheriedari 

U nastupajućoj sezoni, žene će imati mnoštvo opcija na raspolaganju. U trendu su gležnjače sa špicastim vrhom i visokom potpeticom, kao i one sa nižom, "kiten" štiklom. Jedna varijanta je "strogo" zabranjena - uvlačenje farmerki u čizme ukoliko će nogavice tako ostati nabrane. Idealno je da nosite ravan model koji će ili fino upadati u saru ili lako padati preko nje.

moda obuca gleznjace 2-min.jpg
Instagram / lolariostyle 

"Platforme" su i dalje "in", ali su najaktuelnije "kaubojke" i "bajkerke", a zanimljive modele pogledajte u našoj galeriji slika.

Promo / net-a-porter, Promo / Farfetch Kaubojke, bajkerke, gležnjače sa platformama...

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Teddy jakna za jesen 2023 Instagram/ariyalondon