Jordanski kralj i kraljica, kao i njihov sin, bili su u službenoj poseti Španiji, a tokom susreta u Madridu sve oči bile su uprte u kraljicu Raniju, suprugu jordanskog kralja, i špansku kraljicu Leticiju. Obe važe za izuzetno elegantne dame besprekornog stila, a ovog puta odabrale su različite modele haljina tokom posete školi i radionicama National Heritage u Madridu.

Španska kraljica Leticija za ovu priliku ponela je haljinu bez rukava, cvetnog dezena, koju potpisuje španska modna kuća Diego Estrada. Kreacija obiluje nežnim tonovima plave i narandžaste, sa dodatkom ciklama boje, sa kojom je Leticija uparila salonke sa otvorenom petom.

Kraljica Leticija i kraljica Ranija
Profimedia 

U pitanju su cipele sa visokom, tankom potpeticom koje španska kraljica ima od 2019. godine i nosila ih je u mnogim prilikama.

Ranija se, s druge strane, odlučila za nešto jednostavniju i klasičniju varijantu, pa je odabrala tamnu dugačku suknju i džemper, sa izvezenim detaljima oko vrata i na struku. Međutim, njena obuća privukla je najviše pažnje, budući da je reč o izuzetno šik modelu cipela u nekoliko nijansi ljubičaste i roze boje.

Kraljica Ranija je, inače, svoju popularnost iskoristila na društveno-koristan način, te je radila na tome da mnoge stvari u Jordanu učini boljim.

Osnovala je savetovalište za zlostavljanu decu, a borila se i protiv kontroverznih "ubistava iz časti", koja u arapskom svetu počine muškarci kako bi kaznili sestre ili ćerke koje su navodno osramotile porodicu. Takođe, pokrenula je reformu školstva, bori se protiv stereotipa o ulozi žena u arapskom svetu, kao i za osnaživanje žena i njihovu ekonomsku nezavisnost, a već više od 16 godina pukovnica je jordanskih oružanih snaga.

Titulu pukovnice dodelio joj je sam suprug, kako bi zaustavio spekulacije konzervativnih kritičara i dao joj javnu podršku u modernizaciji zemlje, a sve nakon što su želeli da joj nametnu nošenje hidžaba, koji nikada nije nosila, niti to planira.

Još fotografija kraljice Ranije i kraljice Leticije sa susreta u Madridu pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Kraljica Ranija i kraljica Leticija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna