Iako se kaže da je u modi sve dozvoljeno stilistkinja Doun Del Ruso ukazuje na greške koje većina nas pravi, a zbog kojih izgledamo neuredno.

Uvučeni džemper ili košulja u pantalone, ali samo pod ovim uslovom

Obično košulju ili tanju bluzu uvučemo u pantalone kako bismo vizuelno dodali koji centimetar visine. Međutim, može da se dogodi da dodamo i koji neželjen centimetar u struku. Zato stilistkinja savetuje da uvek koristimo uski kaiš.

"Većina ljudi uvuče majicu ili košulju u pantalone na ležeran način, ali, najbolje je da koristite tanki kaiš kojim ćete ravnomerno podeliti garderobu. Kad je o bluzama reč, savetujem da najviše uvučete na leđima, tako će napred izgledati uredno", kaže Del Ruso.

"Košulje su uglavnom dizajnirane da se uvuku u pantalone, u suprotnom možete ponekad delovati neprimereno i neprofesionalno ako ste na sastanku", kaže stilistkinja.

kosulja kratka od dugacke modni trik
Instagram / doranellyspatton 

Kombinovanje širokih pantalona s ravnim cipelama

"Česta greška je nošenje ravnih pantalona sa nogavicama koje se šire, sa ravnim cipelama jer sve deluje neuredno. Noge deluju kraće, a posebno ako su pantalone previše dugačke", kaže stilistkinja i predlaže kao stilski kompromis sandale sa platformom.

Razmišljajte o proporcijama

Iako je najvažnije da nosimo ono u čemu se dobro osećamo, ipak treba obratiti pažnju na to da sve zajedno nije previše široko.

"Razmišljajte o proporcijama - ne kombinujte usko s uskim. Ako je gornji deo uzak, donji neka bude širok i obrnuto", rekla je Del Ruso.

Tekst: Lepa&Srećna